Hoćete li držati ključ od stana u oblaku

Na CES-u je svoju promociju imala i tvrtka Hillman Group koja je predstavila svoje rješenje za backup i izradu rezervnih ključeva pod nazivom KeyHero. Sustav funkcionira tako da vam KeyHero precizno skenira i uploada besplatno ključ u oblak, pa ukoliko izgubite originalni ključ, možete napraviti novi u jednom od partnerskih dućana.

Mada nekako nismo previše skloni ideji da svoje ključeve uploadamo u oblak, Hillman Group uvjerava da je sustav siguran, jer se ključ enkriptira i povezuje s vašim brojem telefona ili e-mail adresom, što znači da do datoteke za izradu kopije možete doći samo putem iOS aplikacije koju ćete pokrenuti kada dođete u radionicu za izradu ključeva. Kako bi sigurnost bila još veća, zaposlenici u radionici će morati kreirati jedinstveni kod od sedam brojeva koji ćete trebati ukucati u aplikaciju prije nego što će se slika otključati za izradu ključa. Aplikacija je besplatna i može se preuzeti ovdje, no moći ćete ju koristiti samo ako živite u Americi.

Hillman Group trenutno razvija mrežu partnera u SAD-u kod kojih će korisnici moći koristiti KeyHero sustav, a za sada nije poznato hoće li uslugu proširiti na druge dijelove svijeta.

Original Article