Hibridni hiperauto Peugeot 9X8 napada Monzu

0
119

Nabrijani hibridni Peugeot 9X8 koji donosi fenomenalan svemirski izgled u klasu hiperautomobila, kroz nekoliko tjedana će stići u Monzu, gdje će sudjelovati na FIA ​​Svjetskom prvenstvu u izdržljivosti na četvrtoj utrci sezone.

Peugeot 9X8 će poštivati ista ograničenja kao i hiperautomobili Toyote, Alpine i Glickenhausa, što znači da će koristiti Michelin gume, imati minimalnu težinu od 1.030 kg, maksimalnu snagu motora od 500 kW (671 KS), te kombinaciju motora s unutarnjim izgaranjem i električnog motora.

Peugeot se odlučio za 2,6-litreni biturbo V6 motor na stražnjim kotačima, najmanji motor u klasi do sada, koji je sposoban za maksimalnu snagu od 520 kW (697 KS) ako se skinu limitatori. Istovremeno, električni motor koji pokreće prednje kotače dostiže vrhunac od 200 kW (360 KS), napajajući bateriju visoke gustoće od 900 volti dizajniranu u suradnji s tvrtkama TotalEnergies, Saft i ACC.

Potpuno bez stražnjeg krila, hiperauto izgleda kao da bi svakog trenutka mogao poletjeti i odnijeti vas na neki planet iz Star Warsa, a njegova prednja i stražnja svjetla dizajnirana da prikazuju logotip Peugeot Sport izgledaju doista opako.

Prva utrka će mu biti relativno kratkih šest sati vožnje u Monzi 10. srpnja.

Što mislite kako će proći?

Original Article