Hexologic

Hexologic puzzle igra već je izašla na iOS, Android i Steam-u ranije ove godine, a sada programer pravi „prelazak“ u igranje konzole puštajući ovu zaraznu, privlačnu puzzle igru na platformu Nintendo Switch. Ovo je naša Hexologic Nintendo Switch recenzija!

Hexologic je puzzle igra koja se zasniva na poklapanju strana serije šestougaonih pločica i inspirisana je popularnom igrom olovaka i papira od pre nekoliko godina – Sudoku. Smisao svakog od 60 nivoa u Hexologic-u je prilično jasan… kombinujte tačke unutar hexes-a u tri moguća smera, tako da njihov zbir odgovara onom koji je dat na ivici. Zagonetke započinju dovolјno lako, a kada postignete nivo 30, predstavlјeni ste sa više međusobno povezanih nizova pločica, pa čak i razdvojenim serijama gde su date šestougaone pločice „nevidlјivo“ povezane preko međusobnih sekvenci, tj. ako ovde rotiramo ovu pločicu, tada pločica u seriji dva takođe se rotira. Ovo je bio oštar način širenja logičkih pravila igre i napravlјen je za naprednu zabavu.

60 nivoa je podelјeno u četiri „sveta igara“ sa različitom mehanikom igranja. Pozadine su tupi crteži koji se uglavnom koriste u pastelnim i drugim opuštajućim bojama. U njima se zaista može uživati samo tokom prelaznih nivoa, jer puzzle nivoi imaju zamućenu pozadinu. Soundtrack je prepun atmosferske muzike, znate tip koji ste pronašli na tim „uspavanim mašinama“, njihovoj muzici koja dodaje „ambijentu“. Upravlјanje puzzle delovima bilo je prijatno, naročito zahvalјujući podršci touch ekrana u handheld modu. Možete da dodirnete šestougaone pločice i one se rotiraju čineći prilično brzim isprobavanje različitih „scenarija“ (bez odavanja naše posebne strategije). Lanac pločica će nakon toga promeniti obrub sa bele na zelenu da bi vas obavestio da ste zasad zadovolјili tu sekvencu u tom smeru. Druga lepa stvar je da čak i ako sa 60 puzzle nivoa igra nije postala dosadna ili da se oseća ponavlјajuće, uvek je bilo dovolјno pogona da se dostigne nivo „završna pobeda“ (i slavlјenički isečak muzičkih fanfara, u opuštajućim tonovima, naravno) da vidimo šta je sledeći nivo imao da ponudi.

Najveći nedostatak je to što se čini da će sve prerano da se završi. Igrali smo se u kratkim intervalima, ponekad dok čekamo da se dese drugi životni događaji, što je čini lepom igrom za izlete na posao ili za igranje dok čekate da deca obuku, itd. Nažalost, verujemo da smo završili svih 60 nivoa za negde između dva i tri sata. Sa poštovanjem nikada nismo igrali Sudoku, ali smatrali bi se više puzzler veteranima, za razliku od pridošlice. Dobra vest je da ova igra i platforma, čine se savršene za, nadamo se, buduće puzzle expansionzije, možda dodavanjem više nivoa? Takođe, Steam verzija sada ima editor nivo-a, sa logistikom na stranu, možda je to nešto što bi kasnije moglo da bude ugrađeno u Switch verziju.

Hexologic was last modified: mart 30th, 2020 by ITN Team

The post Hexologic appeared first on ITNetwork.

Original Article