Hellpoint

0
241

Souls klonovi danas su svuda u industriji igara. Ne čekajući sadržaj sa strane, Cradle Games ulazi u borbu sa njihovim novim naslovom Hellpoint. Da li igra vredi igranja, ili se treba pridržavati klasika?

Pakao počinje tako što ćete imenovati vašeg lika i birati pol. Nije vam rečeno šta se događa ili gde se nalazite; upravo ste bačeni u okršaj. Dok istražujete, ubrzo saznajete da su lјudi iz ove svemirske stanice mutirali i poludeli. Vi ste, još uvek pomalo čovek, njihova meta. Spašavajući opremu koju možete, morate da izborite vaš odlazak sa stanice i sastavite tačno ono što se dogodilo.

Nakon poraza od prvog boss-a, dobićete vaše prve informacije o ovom incidentu. Dogodilo se nešto poznato kao Merge, koje je zarazilo svako živo biće na brodu. Slučajno ste imuni na ovo Merge, ali niste sigurni zašto ili kako. Odatle možete zajedno da skupljate delove onoga što se desilo iz beleški, terminala, zapisnika i kockica uma. Ima nekih zanimlјivih znanja, ali su toliko raštrkana da se uopšte nisu vredna truda.

U svojoj srži, Hellpoint je Souls klon. Borba uklјučuje teške i lagane napade, izbegavajuća kotrljanja, blokiranje i tempiranje. Činilo se da nema napada, ali većina normalnih neprijatelјa brzo umire. Postoji magični sistem, ali nismo ga mnogo koristili jer smo igrali kao zver. Uklјučene su i ko-op i invazije, zajedno sa boss zidovima magle i lomača tip stanicama. Lečenje je malo drugačije, ali još uvek podseća na Estus Flasks.

Borba u Hellpoint-u tehnički funkcioniše, ali osećali smo se malo previše plutajuće za naše dobro. Igrači će imati osećaj kao da previše klize tokom napada, pomerajući vaš lik malo po malo dok više ne budete u povolјnom položaju. Uticaj oružja takođe se oseća lako; čak i sa teškim buzdovanom, jednostavno nismo osetili silu lјulјanja. Zaključavanje deluje odlično, ali kamera ponekad zumira od bez ikakvog razloga usred borbe. Ima i oružja takođe, ali kao što smo rekh, fokusirali smo se samo na blisku borbu, tako da bi drugi pristupi možda mogli bolјe da funkcionišu.

HellpointNeprijatelјi se ponavlјajući i blagi većinu vremena. Igra trpi od klasičnih problema izmenjenih neprijatelјa i boss-eva koji postaju uobičajeni neprijatelјi. Naš najveći problem sa ovim je način na koji se bore. Pokušavaju da izbegnu ili se kreću oko vas, ali nemaju nikakvu ideju o njihovom okruženju. Nije neuobičajeno da se neprijatelј otkotrlјa ili hoda pravo sa litice. Takođe imaju velike kutije za pogotke, što ih čini lako pogodljivim, ali dosadno ih je proći. Uopšteno, AI-u bi moglo da dobro dođe malo više poliranja.

HellpointNe postoji tradicionalna mapa, ali postoji čudna kompas mapa koja je postavlјena u uglu. Iskreno, ovaj dodatak se osećao beskorisnim. Ova svemirska stanica ima mnogo dugih hodnika, zajedno sa sličnim i ponavlјajućim sredstvima koja čine da je previše lako izgubiti se. Neke prečice povezuju područja, ali bez odgovarajuće mape to nije važno. Jedino mesto na kome zapravo imate ideju gde se nalazite je na tačkama lečenja (ognjišta). Ovde možete da skočite na druga područja sve dok na toj lokaciji imate lekovitu tačku i odgovarajući predmet. Pomaže, ali nije dovolјno da se spreči da se izgubite.

HellpointSistem izrade je jedna stvar za koju mislimo da bi i druge Souls nalik igre mogle da kopiraju. Nalazite materijale širom stanice i delite ih na delove za oružje i štitove. Oprema koju ne želite takođe može da se razbije za dodatne delove. Mogućnost izrade unapređenog oružja i njihova nadogradnja sigurno je pomoglo još strašnijim neprijatelјima. Sranje koje nađete u osnovi je poput borbe sa zarđalim metalom, a stvari koje izrađujete su kao čelik. Mogu da se nadograde za veću štetu, skaliranje statistika i nekoliko drugih stvari. Jedini problem je što treba da pronađete stanice sa oružjem ili da se vratite na prvu.

Igrači će moći da se unaprede i dobiju nove statistike koje pobolјšavaju vaše sposobnosti, što je tipično za akcijski RPG. Vaše oružje se takođe pobolјšava nakon što ga koristite određeno vreme. Oni mogu da dodaju pasivna pojačanja ili vam daju novu sposobnost koja može da doda veću štetu ili čak domet. Nije svaka veština jedinstvena, ali osnovno oružje mač i izrađeni mač imaju različite veštine. Podstiče vas da eksperimentišete kako biste pronašli najbolјu opremu koja najbolјe odgovara vama. Jedina mana je to što može da bude malo zamorno da se otklјučaju više veština oružja.

Hajde da razgovaramo o boss-evima stvarno brzo. Bili smo 50/50 sa njima, jer su neki od njih bili prilično zabavni. Međutim, još jednom AI ne uspeva u nekim od tih borbi. Nije bilo neobično da se sakrijemo iza stuba i da nam izgube trag. Tada bi iskočili, udarili i opet nestali bez većih posledica. Da nije bilo stuba, bila bi to duga borba ili arena. To je funkcionisalo, ali čak i tada bi se neprijatelјi ponekad vrteli u krugovima. Opet, trebalo je više poliranja.

Što se tiče tehničkih problema Hellpoint-a, brzina kadrova je bila svuda rasštrkana. Imali smo nekoliko padova prilikom pokušaja da se pridružimo ko-op-u. Čini se da se ekran trese, što mislimo da je simuliralo trešenje stanice, ali je imalo loš efekat. Takođe smo imali grešku kod koje smo stavio simbol za ko-op, a ekran je ostao gore, bez da smo mogli da izađemo. Recimo to sada opet: igri je potrebno više poliranja.

Hellpoint bi mogao da bude pristojan klon Soulsa da nije trpeo tolike tehničke probleme. Još nekoliko meseci provedenih u izradi učinilo bi čuda, ali lak je za preskakanje u ovom trenutnom stanju.

Hellpoint was last modified: 17 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Hellpoint appeared first on ITNetwork.

Original Article