Helheim Hassle

0
239

Budući da su Vikignzi trenutno u modi, bilo je samo pitanje vremena kada ćemo videti laganiji pohod na Vikingr-ovo jezivo putovanje do Valhalla-e. Pomoću imena Bjørn Hammerparty, našeg glavnog junaka, možete reći kakva će ovo priča biti.

Helheim Hassle započinje tako što Bjørn-ovo selo napadnu dosadni džinovi, ali dok selјani rado kreću pravo u bitku – obećanje Valhalla-e koja se nazire – Bjørn ne želi nijedan njegov deo. On je u stvari pacifista i radije bi otišao u Helheim. Usred haosa, Bjørn pokušava da pobegne iz sela i završava padom sa litice u njegovu propast, završavajući ionako u Valhala-i. Nakon hilјadu godina, i kostur po imenu Pesto izranja, spašava Bjørn-a iz Valhalla-e i vaskrsne ga u savremenom svetu… sa mešovitim rezultatima.

Bjørn sada može da odvoji njegove delove tela koji služe kao suština mehanike igre.
Helheim Hassle je 2D platforma u kojoj se krećete odvajajući udove i koristeći ih za kretanje po nivoima i zagonetkama. U početku je kretanje prilično standardno, ali čim skok bude previsok da bi se dostigao, šta treba da radite? Nađite odgovarajuću platformu za izlazak? Ne. Samo skinite glavu!

Helheim HassleUklanjanjem glave možete da skočite više što ima smisla jer je glava veoma teška. Kako napredujete dalјe, veći deo delova vašeg tela postaje odvojiv, a slagalice postaju sve složenije, pretvarajući igru u logičku bitku dok udove koristite za razne delove slagalice. Uski tuneli su savršeni da glavu spustite dole, kotrlјajući se na prekidač, tako da vaše telo može da prođe kroz novootvorena vrata. Ako je izbočina previsoka da bi telo moglo da je dosegne, zašto jednostavno ne baciti drugi deo tela tamo gore? Možete čak i da prikačite jedan deo tela za drugi, praveći neke prilično zanimlјive kreacije, koje će zatim biti dokumentovane u kodeksu, tako da možete da vidite šta ta kombinacija udova radi. Ograničeni ste samo na vašu maštu i uvek postoji logično rešenje za situacije.

Helheim HassleKontrole na udovima mogu biti pipave, što dovodi do prilično frustrirajućih situacija, posebno kada ud padne sa kamena i kada ceo proces treba da započnete ispočetka. Kružite između udova pomoću dugmadi na ramenu ili su izabrani pomoću desnog džojstika, ali kada pokušavate da žonglirate sa šest različitih delova tela na ekranu i van njega, to može da bude malo zbunjujuće i da dovede do grešaka. Uglavnom je to u redu, ali određene sekvence jurnjave mogu da izazovu ozbilјan bes.

Helheim HassleTreba obaviti i neke neobavezne sporedne potrage, koje nisu potrebne za završetak igre, a mogu da se izvrše povratnim praćenjem ako ste propustili bilo koju od njih. Kako je reč o relativno kratkom iskustvu, brzinom od oko šest sati, lepo je da postoji još malo dodatnog posla.

Jedan od istaknutih delova Helheim Hassle-a je njegov komični narativ koji sebe ne shvata previše ozbilјno. Tokom uvodnih sekvenci, likovi se smešno bacaju u bitku kako bi mogli da umru i odu u Valhala-u. Bjørn-ova majka mu u šali komentariše: „Želiš li da te svirepo ubiju u bici i da odeš u Valhala-u, zar ne?“, A zatim sledi „Idem da vidim da li jedan fini div želi da mi PRESEČE GRLO! Vidimo se u borbi!“ Mračno je, smešno i krajnje direktno, s lјubavlјu se zabavlјa sa nordijskom mitologijom. S obzirom na to, smisao za humor ovde je veoma američki orijentisan i kao i kod svih komedija biće stvar ukusa.

Sviđa nam se ono što su ovde radili, međutim. Vreme komedije je generalno tačno i svaki lik je preterano reagujuć na najbolјi način. Ni igra se ne plaši da razbije četvrti zid, a likovi poput Odin-a komentarišu kada ste preskočili scenu i pominju kako se on magično pojavio u drugom području. Da bi odgovarala narativu, igra je s lјubavlјu izvedena u crtanom obliku, izgleda kao dečija TV emisija, ali za odrasle. Jednostavna je, i efikasno i lepo je videti igru koja sebe ne shvata preozbilјno i pokazuje drugu stranu vikinških predanja.

Dobro:

  • Korišćenje udova za rešavanje zagonetki je sjajna mehanika
  • Audio i vizuelni elementi su na mestu
  • Ne shvata sebe previše ozbilјno

Loše:

  • Kontrole mogu da budu malo iritirajuće

Helheim Hassle was last modified: 12 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Helheim Hassle appeared first on ITNetwork.

Original Article