HarmonyOS svake sekunde dobiva 8 novih korisnika

0
231

Nakon što je izdao svoj operativni sustav za mobilne telefone HarmonyOS 2.0, Huawei si je zacrtao ambiciozni plan da do kraja ove godine prikupi više od 300 milijuna korisnika.

Prema najnovijim informacijama, operativni sustav se nalazi na više od 90 milijuna uređaja pa je teško vjerovati da bi do kraja 2021. mogao doseći brojku od 300 milijuna, no i bez toga je jasno da su mnogi ljudi postali znatno manje sumnjičavi prema svemu što dolazi iz Kine, te su shvatili da se bez Googleovih servisa i aplikacija može preživjeti.

Uostalom, ako vam je nešto Googleovo baš jako važno, uvijek se možete poslužiti web inačicama softvera preko internetskog preglednika telefona.

U svakom slučaju, očito je da se Huawei prilično uspješno izvlači iz problema koje mu je zadao američki ban, mada se to ne može usporediti s razdobljem kada se nalazio na "centimetar" do toga da smjeni Samsung s trona najprodavanijeg proizvođača telefona na svijetu.

Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business grupe, izjavio je da se svake sekunde HarmonyOS 2.0 instalira na 8 uređaja, a osim na pametnim telefonima i tabletima očekuje se da će se naći i na brojnim IoT uređajima.

Bilo bi zanimljivo vidjeti statistike koliko se uređaji koje pokreće HarmonyOS 2.0 prodaju u Europi i posebno Hrvatskoj.

Original Article