Hardverski enkriptovan eksterni M2 SSD

0
166

Ukoliko imate potrebu za čuvanjem velike količine privatnih podataka, jedno od rešenja je svakako cloud. Međutim, ako ne želite da vaši podaci budu smešteni „tamo negde“, a želite da budu prenosni onda je najbolje rešenje da budu smešteni na prenosnom disku. Naravno, i tu postoje problemi, kao mogućnost da se takav disk izgubi…

disksashure m2

Kompanija iStorage pobrinula se da o tome ne morate da razmišljate. Naime, njihov diskAshur M2, eksterni SSD obezbeđuje najviši nivo zaštite podataka, pa čak i u slučaju da se drajv izgubi niko neće biti u stanju da pročita podatke sa njega. U pitanju je hardverski enkriptovan portabilni USB SSD, koji omogućava pristup podataka tek nakon unosa PIN-a za otključavanje.

Drajv je malih dimenzija, a poseduje i dodatno zaštitno metalno kućište (koje pokriva hardversku numeričku tastaturu). Disk je upotrebljiv na svim operativnim sistemima, a dolazi sa USB-A i USB-C kablovima, pa može da se poveže i sa mobilnim telefonom. DiskAshur M2 koristi FIPS PUB 127 standard, AEX-XTS 256-bitnu eknripciju, a Common Criteria EAL 5+ sertifikovan procesor donosi fizičke zaštitne mehanizme koji enkriptuju i podatke i ključ za njihovu dekripciju.

Da bi se obezbedila veća sigurnost podataka, minimalna veličina PIN-a je 7 cifara, a neće se prihvatiti sekvencijalno poređane cifre (1234567), niti cifre koje se ponavljaju (recimo 1111111). Tastatura je alfanumerička, pa pored brojki prihvata i slovne karaktere, uz mogućnost upotrebe malih i velikih slova, čime se dodatno povećava sigurnost zaštite.

IStorage diskAshur M2 postoji u varijantama od 120 GB do 2 TB, a cena mu se kreće od 169 dolara.

Izbor: Betanews

The post Hardverski enkriptovan eksterni M2 SSD first appeared on PC Press.Original Article