Hakirani NFL timovi uoči Super Bowla

Ukoliko pratite NFL, nacionalno prvenstvo u američkom nogometu, vjerojatno znate da će se 2. veljače održati Super Bowl LIV (54), veliko finale sezone NFL-a u kojem će se sastati ekipe San Francisco 49ers i Kansas City Chiefs. Ove godine na tom velikom spektaklu američku himnu će pjevati Demi Lovato, a u poluvremenu će publiku zabavljati Shakira i Jennifer Lopez, dok ćete oglašavanje putem TV mreže FOX morati platiti 5,6 milijuna dolara po sekundi.

Obzirom na veliki novac koji se okreće oko ovog velikog sportskog događaja, posljednje što je trebalo čelnicima NFL-a je hakerski napad, a upravo to to se izgleda počelo događati, iako zasad samo na Twitteru, kako tvrdi sportski novinar Dov Kleiman.

Kako se čini, hakeri su prvo provalili u službeni Twitter račun NFL-a, a potom su preuzeli račune 15 timova, među kojima su Dallas Cowboysi, San Francisco 49ersi i Chicago Bearsi.

Nakon preuzimanja računa hakeri su stavili postove na kojima je pisalo "Mi smo se vratili (OurMine). Kako biste poboljšali sigurnost svojih računa javite nam se", a u nekim slučajevima su još dodali "samo se šalimo".

Hakerska grupa OurMine koja dolazi iz Saudijske Arabije nakon spomenutog hakiranja nije napravila nikakvu dodatnu štetu timovima koji su svoje račune uspješno resetirali.

OurMine grupa je poznata po hakiranju Twitter računa visokoprofilnih korisnika, pa su prije nekoliko godina uspjeli "ukrasti" čak i službeni račun Netflixa, na kojem su napisali da su uspjeli provaliti zbog "jadne zaštite". Među najvećim uspjesima su im i hakiranje računa Marka Zuckerberga i Googleovog šefa Sundara Pichaia.

Čelnike NFL-a ovo je hakiranje prilično uznemirilo pa su odlučili angažirati dodatne stručnjake i tvrtke na protuhakerskoj zaštiti, kako bi Super Bowl mogao proteći u najboljem redu, a u visoko stanje pripravnosti su podignute i agencije FBI, NSA i CIA.

Original Article