Hakerski napad na kompaniju Ubisoft

0
134

Hakerska grupa Lapsus$ možda stoji iza napada.

PCPress.rs Image

Podaci korisnika nisu ugroženi

Južnoamerička hakerska grupa Lapsus$ preuzima odgovornost za još jedan hakerski napad. Ubisoft je saopštio da je prošle nedelje pretrpeo „incident sajber bezbednosti“ zbog kojeg su neke od njegovih igara, sistema i usluga privremeno prekinute. Tada, kompanija nije identifikovala ko je možda odgovoran za incident, ali samo dan kasnije, Lapsus$ je naizgled preuzeo zasluge.

Nakon što je The Verge objavio priču o incidentu, Telegram kanal koji je navodno vodila grupa je objavio link do članka i emodzije sa nasmijanim licem, sugerišući da preuzima odgovornost za ono što se dogodilo. Takođe je rečeno da nije ciljao korisničke podatke u napadu.

„Naši IT timovi rade sa vodećim spoljnim stručnjacima na istraživanju ovog problema“, rekao je Ubisoft. „Možemo da potvrdimo da sve naše igre i usluge funkcionišu normalno i da u ovom trenutku nema dokaza da se pristupilo ličnim podacima igrača ili da su oni otkriveni kao nusproizvod ovog incidenta.

Hakerski napad Ubisoft dolazi samo nedelju dana nakon što je ista grupa preuzela zasluge za pribavljanje oko 190 GB podataka od Samsunga. Ranije je Lapsus$ rekao da je odgovoran za hakerski napad na NVIDIA-u i da poseduje izvorni kod za DLSS tehnologiju kompanije.

Izvor: Engadget

The post Hakerski napad na kompaniju Ubisoft first appeared on PC Press.Original Article