Hakeri srušili Overwatch 2 servere na dan lansiranja

0
58

Lansiranje Overwatcha 2 s ranim pristupom (early accessom) pokvareno je masivnim DDoS napadom koji je spriječio igrače da uđu u igru.

Fanovi su prijavili da su zapeli na ekranu za učitavanje i dobivali su jednu grešku za drugom. Također su stavljeni u red čekanja iza stotina, a u nekim slučajevima čak i desetaka tisuća drugih igrača koji također pokušavaju ući.

Predsjednik Blizzarda Mike Ybarra isprva je tweetao da igra ima problema s poslužiteljem i da timovi tvrtke naporno rade da to poprave. Međutim, u sljedećem tweetu, izvršni direktor je priznao da igra "doživljava masovni DDoS napad" na svoje poslužitelje što uzrokuje probleme.

Blizzard je razvio novu besplatnu pucačinu za Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Windows PC, Xbox One i Xbox Series X|S platforme. Nova igra smanjuje veličinu tima sa šest na pet i dolazi s novim mapama, herojima i značajkama, kao što je mogućnost postavljanja "pinga" na lokaciju neprijatelja kako bi se ukazalo na njih ostatku tima.

Poslužitelji za originalni Overwatch su isključeni nedugo nakon pokretanja njegovog nastavka, tako da fanovi nemaju drugog izbora nego čekati da Blizzard riješi problem prije nego što će moći ponovno igrati.

Osim zaustavljanja DDoS napada, Blizzard također mora popraviti nekoliko grešaka koje su se pokazale nakon lansiranja. Uključuju valutu i predmete koji nestaju iz kolekcija igrača, odjeljke koji se ne popunjavaju, neka područja postaju nedostupna, radnje koje rezultiraju crnim zaslonom i Blizzardov SMS Protect koji stvara velike probleme.

U svojem tweetu, direktor igre Overwatch 2 Aaron Keller rekao je da će Blizzard raditi cijelu noć na rješavanju problema s serverom i DDoS napadom. Nije nam poznato jesu li u trenutku pisanja ovog članka uspjeli srediti stvar.

Original Article