Habroxia 2

0
181

Habroxia 2 neobično započinje porukom programera koja se direktno šalјe igraču: ‘Vredno ste radili da biste zaradili novac. Vaše vreme je dragoceno. Hvala vam što ste kupili i igrali našu igru’. Iz cinične perspektive, takva poruka bi mogla da se smatra previše sladunjavom i pomalo lažnom, ali kada se uzme u obzir visok nivo izrade koji je očigledno ušao u zgradu Habroxia 2, zajedno sa dubokim slojem laka koji se liberalno primenjuje na svakom njenom ćošku, oseća se iskreno. Ovaj projekat je sasvim očigledno bio posao lјubavi.

Prvo, za sve one koji su lјubitelјi originalne Habroxia-e radujte se; ovaj nastavak je superiorniji na svaki zamisliv način. Postoji lagana radnja, ali sasvim je s pravom spuštena u marginu, dopuštajući igranju da govori sve.

Ovo je svemirska pucačina koja voli old school piksele i ima niz lepih preokreta na standardnoj formuli. Jedan brzi pogled na igru otkriva da se nivoi gledaju i odozgo nadole i sa strane – često se prebacujući između njih tokom misije. To je uredan trik koji služi da održi igrača da nagađa i minirajuće smicalice svežim. To je zato što svaka perspektiva iz temelјa menja igranje i različite tipove neprijatelјa, primoravajući igrača da često menja njegove taktike i odabir oružja kako bi zbrisao što više neprijatelјa i postigao neke vrtoglavo visoke rezultate.

Naš omilјeni dodatak su razgranate staze, koje na neki način rešavaju jedan od naših glavnih problema sa retro stilizovanim pucačinama. Habroxia 2 je pretvorena u nelinearno 2D pucanje, omogućavajući vam da uočite tajne staze koje otvaraju potpuno nove odelјke i suočavaju se sa zastrašujućim bonus boss-evima. Kako se otkriva novi put nakon novog puta, jasno je da je ovo impresivno podebela igra koja vraća mnoga nostalgična sećanja na ono vreme kada je Starfox bio sjajan.

Habroxia 2Uprkos tome što je svaki boss njegovo ime delio sa vikinškim božanstvom, oni nemaju mnogo toga zajedničkog, svaki od njih nudi jedinstveni izazov dok 2D okruženje koriste na inovativne načine. Jedan boss je patrolirao obodom ekrana, drugi se teleportovao na različite lokacije, a treći je potpuno odleteo sa ekrana kako bi izveo podli napad sa zadnje strane. Pomislili biste da bi postojalo ograničenje za dizajniranje originalnih boss borbi u okviru 2D pucačke formule, ali Lillymo Games se očigledno ne slaže.

Habroxia 2Sav taj sadržaj bio bi uzaludan da samo pucanje nije na nivou. Srećom Habroxia 2 isporučuje i na tom frontu. Kontrole su glatke i brzo reaguju, i uprkos tome što negativci mogu da oslobode kišu metaka, nikada nismo imaoli razloga da sumnjamo u igru. Kada smo izbegli laser ili raketu, izbegli smo ga, a kada sam bio pogođen, bio sam pogođen; precizno i besprekorno isporučeno otkrivanje sudara nikada nam nije dalo razlog za zabrinutost.
I oružje je divno. Standardni blaster vašeg malenog malog svemirskog broda može da se nadogradi do zadivlјujućeg stepena. To može da se postigne prikuplјanjem kredita na nivou i razbacivanjem vašeg teško stečenog novca u priručnoj prodavnici.

Specijalno oružje za punjenje može da se pričvrsti na prednje i zadnje vatrene položaje. To omogućava strategiju pospešivanja: da li vam je glavno naoružanje raketa sa usmeravanjem ili laserski mač bliskog dometa? A šta je sa onim lukavim neprijatelјima čiji ih obrazac napada ostavlјa iza vas? Možda bi rafalni snimak ili bomba koja se sporo kreće možda bilo najbolјe da ih ispratite? To je kredit dizajnu igre čije je svako posebno oružje korisno na njegov sopstveni način i suštinski menja vaš stil igre. Takođe održava ponovnu posetu nivoima svežim; sa toliko kombinacija oružja i primetnom promenom dinamike igranja pri svakoj postavci, ovo je pucačina koji može da nastavi da daje.

Svaka smrt vas nagrađuje sa još nekoliko kredita za sledeće pobolјšanje, ali Lillymo je nekako uspeo da osigura da dirinčenje gotovo u potpunosti odsustvuje iz igre – bilo uskim dizajnerskim radom, rigoroznim testiranjem igre ili magijom, nisam siguran koji. Moj napretkom kroz nivoe bio je izazovan, ali lišen bilo kakvih nemogućih pobeda u skokovima poteškoća koji su zahtevali prikuplјanje nadogradnji sa ranijih nivoa. Umesto toga, kada smo se vratili na ranije nivoe, bilo je to za radost jurnjave za novim visokim rezultatima i visceralno zadovolјstvo kada smo videli kako je naše pojačano oružje u potpunosti uništilo ranije tvrde boss-eve.

Ako sve to tada nije bilo dovolјno, baš kad pomislite da je igra gotova, ima još više da pruži. Sveobuhvatni New Game+ mod osigurava rigorozno povećanje težine i temelјnu preradu svakog nivoa, do te mere da se često oseća kao da igrate potpuno nove nivoe. I svaki boss je napumpan, zahtevajući konačni rad na vašim novostečenim igračkim sposobnostima i nadograđenom brodu. Tu je i masivni Boss Rush mod i, što je još zanimlјivije, Boost Rush mod koji vašu delikatnu svemirsku letelicu šalјe nesigurnom brzinom kroz nivo zasut preprekama.

Dobro:

  • Izdašna količina sadržaja
  • Očaravajuća upucaj ih akcija
  • Unapređenje radi savršeno
  • Granajući nivoi su ushićenje

Loše:

  • Priča samo smeta

Habroxia 2 was last modified: 6 septembra, 2021 by Nemanja Ristic

The post Habroxia 2 appeared first on ITNetwork.

Original Article