GTA Vice City je prvobitno planiran kao ekspanzija za GTA 3

0
22
gta-vice-city-je-prvobitno-planiran-kao-ekspanzija-za-gta-3

GTA Vice City je lansiran u oktobru 2002. godine, samo godinu dana nakon izlaska prelomnog GTA 3. Iako bi bio objavljen uz kritički uspeh i ostao jedna od najpopularnijih igara u seriji, GTA Vice City nikada nije trebao biti samostalna igra.

Prema bivšem tehničkom direktoru Rockstar North, Obbe Vermeiju, ono što je postalo GTA Vice City planirano je da bude paket misija za GTA 3.

“Originalno je trebalo da bude paket misija za [GTA 3]”, rekao je on preko svog bloga.

“Ovo je bilo prilično daleko u projektu. (možda 6 meseci ili tako nešto).”

Razvoj igre, kaže Vermeij, nije sadržao “mnogo promena u kodu” od GTA 3. Umesto toga, većina rada je obavljena na stvaranju potpuno novog grada za igrače, kao i novih misija.

“Umetnici i dizajneri nivoa koristili su bazu koda [GTA 3] neko vreme dok developeri nisu bili dostupni da naprave promene u kodu”, rekao je on.

Iako je GTA Vice City bio uspeh za Rockstar, Vermeij kaže da je rad na igri bio “stresniji” od onog na GTA 3 zbog prethodnog uspeha igre i visokih očekivanja od nove igre.

Međutim, rekao je, gledajući kako se GTA 3 dobro snašao i nagrade koje je primio, učinilo je rad podnošljivijim za one koji su uključeni.

“Svi su samo napredovali na adrenalinu, ali postalo je jasno da nam je potrebno malo više vremena za sledeću igru”, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More