GTA 5 pokrenut na Nintendo Switch konzoli

0
80
gta-5-pokrenut-na-nintendo-switch-konzoli

Konačno je dokumentovano – neko je uspeo da pokrene i igra Grand Theft Auto 5 na Nintendo Switchu, iako je to bilo prilično neigrivo. Nedavno je tech-tuber pod imenom Geekerwan postavio video u kojem prikazuje hakovan Nintendo Switch koji pokreće i Android i Linux operativni sistem – a rezultati su bili neverovatni.

Izgledao je kao Nintendo Switch – jer je to bio – ali se nije ponašao kao jedan. Sa Android operativnim sistemom, postao je tipičan tablet. Ali kada je instaliran Linux, postao je mikro gejming PC, efektivno pretvarajući Switch u Steam Deck. Tada je Geekerwan postao inventivan, pokrećući igre poput Titanfall 2, Devil May Cry 5, God of War i Grand Theft Auto 5.

Na Nintendo Switch hardveru, to je bila stalna borba. Na God of War, Geekerwan je uspeo da proizvede kvalitetnu grafiku, ali su postojali zvučni bagovi i igra se odvijala na oko 12 FPS. Na Titanfall 2, igra je uglavnom bila igriva, a u nekim scenama Nintendo Switch je uspeo da dostigne do 35 FPS-a – to je više od Tears of the Kingdom.

Stvarno je imao težak posao sa Grand Theft Auto 5. Bio je podešen da se pokreće u rezoluciji od 720p na “Low” podešavanjima, ali efektivno nije uspeo da pređe dvocifreni broj u pogledu frejmrejta. Padao je čak do 3 ili 4 FPS-a u nekim trenucima – ali je radio!

Iako mnoge novije igre funkcionišu bez problema na Switch hardveru, potrebno je napomenuti da jer GTA 5, iako deceniju star, igra ogromnih razmera i zahteva dosta snage kako bi se sav kvalitet i otvoreni svet držao na dohvat prsta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More