Grupa KONČAR na Job Fairu 2022

0
119

Među 134 poduzeća koja će se predstaviti na ovogodišnjem Job Fairu koji se održava 11. i 12. svibnja u sportskoj dvorani Martinovka u Zagrebu, naći će se i Grupa Končar kao glavni sponzor manifestacije, što znači da će se predstaviti na najbolje pozicioniranom izložbenom prostoru nasuprot glavne pozornice, što je idealna prilika za komuniciranje vrijednosti kojima privlači kvalitetne zaposlenike, ali i mogućnosti njihova daljnjeg razvoja i usavršavanja.

PROMO ČLANAK

S posebnim naglaskom na najsuvremenije tehnologije u svom portfelju, KONČAR će putem predavanja, radionice i na izložbenom prostoru predstaviti neke od istaknutih proizvoda, usluga i rješenja, a studentima će dati jasnu sliku za kojim profilom zaposlenika traga.

Duga tradicija akademske izvrsnosti i ulaganja u obrazovanje – KONČAR već dugi niz godina njeguje tradiciju akademske izvrsnosti te ulaže iznimne napore u obrazovanje i razvoj domaćih stručnjaka, pri čemu blisko surađuje s hrvatskim visokoobrazovnim institucijama. Zahvaljujući tome, KONČAR tradicionalno zapošljava i razvija perspektivne mlade kadrove koji su naposljetku zaslužni i za ono čime se Grupa najviše ponosi – vrhunskim proizvodima stvorenim isključivo vlastitim znanjem i alatima za tržišta diljem svijeta. Među tradicionalnim suradnjama se svakako ističe ona s Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu, koju sad nastavlja i najmlađi član Grupe, KONČAR – Digital.

Predavanje KONČAR – Digitala:

11. svibnja, 11:30 – 12:00 sati, Sportska dvorana Martinovka (glavna pozornica)

Tijekom prvog dana sajma predavači iz KONČAR – Digitala održat će predavanje o tome kako se provodi research & development u energetici. Studenti će imati priliku saznati čime se bavi tvrtka KONČAR – Digital te kako koriste Python i web tehnologije u ostvarivanju industrijskih IoT sustava. KONČAREVI inovatori govorit će o razvoju procesnih aplikacija (SCADA sustavi, aplikacije u realnom vremenu), umjetne inteligencije, aplikacija proširene stvarnosti (računalna grafika, 3D modeli, Hololens), radu na EU projektima, te edukaciji studenata kroz ljetne prakse i FER vještinu pod vodstvom KONČAR – Digitala.

Predavači KONČAR – Digitala su: Miro Antonijević, voditelj Odjela za razvoj softvera, koji se bavi razvojem SCADA/IoT sustava i razvija softver u Python, Javascript i C# tehnologijama i Zlatan Sičanica, senior softverski inženjer, koji u energetsku domenu uvodi inovacije zasnovane na umjetnoj inteligenciji.

Radionica KONČAR – Elektronike i informatike:

12. svibnja, 10:00 – 12:00 sati, SPOCK dvorana FER-a

Tema radionice je novi multifunkcionalni numerički zaštitni relej generacije KONPRO 2, razvijen i proizveden u KONČARU, u suradnji s FER-om. Riječ je o uređaju utemeljenom na više-procesorskom sustavu, čija je programska podrška temeljena na Linux OS i grafičkom programiranju zaštitnih funkcija, te čije je izvođenje, u realnom vremenu, osigurano na DSP jezgrama. Uz jedinstven korisnički alat RMS nove generacije, sustav nudi niz suvremenih komunikacijskih protokola i sučelja. Cilj radionice je upoznati sudionike s detaljima procesa razvoja pojedinih dijelova uređaja, koji će imati priliku instalirati RMS korisničku aplikaciju preko koje će se i sami moći povezati s uređajem.

Voditelj radionice Hrvoje Horvatek, inženjer u razvoju elektroničkih proizvoda i sustava, bavi se razvojem novih i održavanjem postojećih sustava u području elektroenergetike, odnosno proizvodnje i distribucije električne energije, što podrazumijeva razvoj ugradbene elektronike, korištenje znanja automatike, razvoj novih algoritama te programiranje u višim programskim jezicima.

Izložbeni prostor KONČARA:

Nasuprot glavne pozornice nalazit će se izložbeni prostor KONČARA, gdje će biti predstavljeni neki od najsuvremenijih proizvoda, usluga i rješenja s posebnim naglaskom na digitalne tehnologije, ali i mjesto na kojem će studenti istovremeno moći saznati nešto više o karijernim prilikama u ovoj svjetski prepoznatoj visokotehnološkoj tvrtki.

Društva čije će stručnjake studenti imati priliku upoznati su:

  • KONČAR – Digital
  • KONČAR – Distributivni i specijalni transformatori
  • KONČAR – Elektronika i informatika
  • KONČAR – Institut za elektrotehniku
  • KONČAR – Inženjering

Original Article