Griefhelm

0
203

Ne prestaje da nas iznenađuje koliko daleko strast jedne osobe može da je odvede u igranju. Svi znamo da indie igre često imaju skromne početke, ali malo ih se izdvaja više od onih koje je kreirao jedan programer. Od Axiom Verge do Iconoclasts, videli smo neverovatne igre koje su kultivisali usamlјeni programeri, a Griefhelm je sledeći među njima. Razvio ga je Johnny Dale Lonack, on ga opisuje kao ukrštanje Nidhogga i Mount & Blade-a. Stavljajući taj 2D borbeni pristup u srednjovekovno okruženje, on apsolutno zakucava sletanje.

Griefhelm-ova priča je doduše prilično nejasna, prikazana je samo kroz kratke segmente kampanje iz perspektive našeg galantnog viteza dok se bori kroz ovaj čudan svet, prokljinjući njegove neprijatelјe i tražeći da ga proglase dostojnim. U čijim očima ne znamo, ali postoji misterija koja se polako raspetlјava dok nastavlјate. Susrećući brojne neprijatelјske frakcije, naš vitez putuje od hladnih planinskih vrhova do prlјavih kripti u njegovoj potrazi, iskustvu potpomognutom nekim divnim vizualnim prilozima i odgovarajuće ćudlјivom soundtrack-u.

GriefhelmKampanja koristi nekoliko roguelike elemente, pružajući novu mapu na svakom prolazu ako umrete sa različitim čvorovima za posetu. Umesto da se usmrti iz jednog ubistva, Griefhelm koristi sistem zasnovan na životima, a nakon što nestanu, vaša kampanja se ponovo pokreće. Svaka trka ima opcije grananja po mapi sa različitim neprijatelјima i nagradama, omogućavajući vam da izmerite bolјu rutu. Pobede u bitkama osvajaju nove živote, oružje, oklop i pogodnosti za jednokratnu upotrebu, a poslednji daju bonuse poput dodatnog zdravlјa, pa to vredi razmotriti.

U okviru ove kampanje imate tri glavne vrste bitaka za održavanje života raznolikim, i svaki može da se igra pojedinačno iz Encounters moda. Prvo je Horde, odbijajući nekoliko neprijatelјskih talasa dok svi ne budu poraženi. Drugo je Tug of War, gde igrači moraju da dođu do suprotnog kraja karte pre nego što poraze konačnog neprijatelјa. Na kraju, tu je i Skirmish, koji nam donosi vašu tipičnu aferu „poslednji čovek koji stoji“, i to može da se uradi u timovima, zauzeti od strane AI asistenta kada igraju sami.GriefhelmOnline multiplayer nije bio dostupan tokom ovog pregleda, ali Griefhelm omogućava do četiri igrača u igri, uklјučujući lokalnu igru. Kampanja je više pogodna za solo, s obzirom na to da je usredsređena na viteško putovanje, ali pojedinačni Encounter-i bolјe rade sa prijatelјima, omogućavajući vam da predstavlјate nekoliko frakcija i prilagodite pravila kako bi odgovarala vašoj grupi. Opcije turnira su takođe dostupne za Tug of War i Team Skirmish modove, koji brzo postaju prilično konkurentni i izuzetno zabavni.

Naoružana mačem i osnovnim oklopom, borba je jednostavna za učenje, ali iznenađujuće kažnjavajuća. Stav mača možete pripremiti na tri različita nivoa: visokom, srednjem ili niskom. Zamahnite sa ovih položaja i naletite na pogotke i, zavisno od oklopa, neprijatelјi mogu da padnu jednim ubodom ili prime brojne jake udarce. Samo zapamtite da je vaš vitez slično ranjiv i odbrambeni manevri su klјučni za preživlјavanje. To je najbolјe učiniti pariranjem napada, podudaranjem stava oružja vašeg protivnika da blokira njihove zamahe.

GriefhelmTo je bitka uzbrdo za početak i, kao pošteno upozorenje, budite spremni da u početku mnogo umirete. Uz dovolјno vežbe možete da naučite neprijatelјske pokrete, ali nemojte da se bojite da se povučete ako je potrebno. Ništa dobro ne dolazi od jurišanja na neprijatelјa ako vas ubiju jednim zamahom. Jednom kada shvatite borbu, precizno sečenje neprijatelјskih hordi postaje nesumnjivo zadovolјavajuće i temelјito angažovano. Ovo je u početku teško, ali na kraju se oseća prilično uravnoteženo, nikada ne postajući guranje, i otkrili smo da želimo da igramo više.

Mnogo toga treba voleti kada je Griefhelm u pitanju, iako će ta početna poteškoća nekima smetati, preporučujemo vam da istrajete. Iako borba ne sadrži veliku količinu dubine, raznovrsnost načina igranja je ocenjena i sadrži neke izazovne 2D borbe, lepu estetiku i prijatan multiplayer. Nemogućnost spašavanja napretka kampanje je frustrirajuća, ali sve u svemu, igra nas je iznenadila i toplo je preporučujemo.

Griefhelm was last modified: 18 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Griefhelm appeared first on ITNetwork.

Original Article