Googleove slike u pretraživanjima donose nove podatke

0
72

Googleovi rezultati pretraživanja slika do sada nisu nudili previše podataka, jer su obično uključivali samo dimenzije fotografija u donjem lijevom uglu te naslov i URL izvorne stranice s koje dolaze.

Počevši s krajem ovog tjedna, ti će rezultati postati nešto informativniji, pa ćete u donjem lijevom uglu svakog "thumbnaila" dobiti ikonicu koja će vam ponuditi neke dodatne detalje kada iznad nje stavite kursor miša. Na primjer, kada se na slici neke namirnice pojavi ikona noža i vilice, povlačenjem kursora na nju dobit ćete tekst "recept", pa ćete klikom na njega moći direktno skočiti na stranicu s receptom za pripremu te namirnice. Slično će funkcionirati i ikonica za neki proizvod, pa ćete klikom na nju direktno doći u dućan u kojem se prodaje, što bi vam u konačnici trebalo olakšati i ubrzati pretraživanja slika u potrazi za informacijom ili poveznicom koju trebate.

Dimenzije fotki se više neće prikazivati na mjestu gdje su sada ikonice, ali ćete ih moći vidjeti kada kursor stavite iznad thumbnaila.

Čini li vam se ovo kao nešto korisno možete nam reći u svojim komentarima na našoj Facebook stranici.

Original Article