Google želi da s novim funkcijama učini zabavnijim duge vožnje automobilom

0
84
google-zeli-da-s-novim-funkcijama-ucini-zabavnijim-duge-voznje-automobilom

Google je predstavio niz novih funkcija i aplikacija za automobile opremljene Google Built-in i Android Auto, uključujući aplikacije za zabavu kao što su Max, Peacock i Angry Birds. Ovo dolazi u trenutku kada su programeri softvera željni da dodaju više funkcija i mogućnosti automobilima.

Dolazak Google Cast-a na Android Automotive znači da ćete moći da strimujete video sadržaj sa svog telefona ili tableta direktno na ekran vašeg automobila dok ste parkirani, čak i ako aplikacija ne podržava nativni kast. U početku, ova funkcija će biti dostupna u modelima Rivian, sa više automobila koji će slediti, prema Google-ovoj najavi.

Pored toga, aplikacija Uber Driver je sada na Android Auto, omogućavajući vozačima da prihvataju vožnje, navigiraju dostavama i dobiju sve potrebne upute na velikim infotainment ekranima.

Google olakšava programerima da prenesu postojeće aplikacije u automobile. Kompanija će obezbediti smernice za kreiranje pojednostavljenih iskustava u automobilima i nove alate za pojednostavljenje procesa.

Google

Kao deo ovog napora, Google pokreće program pod nazivom Car ready mobile apps. U suštini, tehnološki gigant će pregledati postojeću mobilnu aplikaciju da vidi da li je već prilagođena za automobile. Ako prođe, Google će je automatski dodati na Android Auto — bez dodatnog rada za programere.

Program će u početku uključivati aplikacije za video, igre i pretraživanje dok ste parkirani, s planovima da se kasnije dodaju nove kategorije.

U proteklih nekoliko godina, Google se fokusirao na poboljšanje opcija za zabavu u automobilu za vreme kada ste parkirani ili zaglavljeni u saobraćaju. Na svojoj I/O konferenciji prošle godine, kompanija je otkrila planove da donese strimovanje video i alate za virtualne sastanke na infotainment ekrane automobila. Google je takođe najavio da će Volvo i Polestar prvi ponuditi YouTube na svojim sistemima u automobilima, s više proizvođača automobila koji će slediti kasnije.

Google naglašava rastuću priliku da pruži sigurna i besprekorna povezana iskustva za vozače i putnike kako tehnologija automobila napreduje. Imajući to u vidu, Google planira da ponudi više opcija za zabavu za vreme kada smo zaglavljeni u automobilima. Međutim, kako infotainment sistemi postaju sve atraktivniji i složeniji, distrakcija i dalje ostaje značajan problem za savremene vozače.

Read More