Google tužen zbog laganja o kvalitetu grafike i rezoluciji na Stadia striming servisu

0
30

Pre nego što je Google Stadia striming servis zvanično pušten u rad, kompanija Google je obećavala revoluciju na polju strimovanja igara iz oblaka, sa niskom latencijom, visokom rezolucijom i najvišim kvalitetom prikaza, i to u 4K.

Nešto malo pre izlaska servisa Gugl je povukao tvrdnje o 4K rezoluciji na bilo kojem hardveru i moći Stadia servisa. Nakon što je Stadia servis pušten u rad, viđeno je i u praksi da nije baš sve kako treba, pošto je rezolucija značajno varirala, kao i sam kvalitet grafike.

Nakon što su krajni korisnici, igrači, videli o čemu se radi, krenule su razne žalbe na račun Stadia servisa, na šta su iz Gugla odgovorili da su krivi developeri, a ne oni. Zahvaljujući obmanama, sada je pokrenuta tužba na čak 42 strane i vezuje se za kršenje pravila o poštovanju ugovora i obmanjivanju pretplatnika.

Cilj tužbe je da se povređenim korisnicima nadoknadi šteta koju su pretrpeli, a ujedno se traži od suda da naloži kompaniji Google da javno prikaže realnu rezoluciju prikaza i FPS za svaku igru koja je u prodaji putem Stadia servisa.

Da li će Google odogovarati za ove cehove koje je načinio sa Stadia servisom, teško je proceniti bez odluke suda. Ova kompanija je i ovako u problemima sa Stadia servisom, a nedavno su zatvoreni razvojni studiji u kojima se radilo na Stadia ekskluzivnim igrama.

Više o pokrenutoj tužbi možete pročitati na ovom linku.

The post Google tužen zbog laganja o kvalitetu grafike i rezoluciji na Stadia striming servisu appeared first on PLAY!.

Original Article