Google Stadia se gasi!

0
43

U neku ruku iznenađujuće, nakon što je najavljen “remont” korisničkog interfejsa i sledeću ture Stadia Pro igara, Google je takođe najavio da potpuno gasi uslugu. Samo tri godine nakon puštanja u rad, Stadia će biti ugašena u januaru 2023., a Google će refundirati svu kupovinu hardvera i softvera.

Prema nedavnom blog postu Fila Harisona, potpredsednika i generalnog direktora Stadia, platforma će biti oborena 18. januara 2023. Stadia prodavnica je sada van mreže, što vas sprečava da nabavite više igara na platformi koja će uskoro prestati da postoji. Sav novac koji su korisnici potrošili na Stadia hardver i softver (igre i dodatke) biće vraćen do sredine januara. Svaki hardver se može zadržati. Pretplate na Stadia Pro ne ispunjavaju uslove za program refundiranja, ali vam usluga neće biti naplaćena tokom perioda gašenja.

Čak i ako se Stadia uskoro ugasi, tehnologija će ostati. Google planira da je primeni na drugim proizvodima, uključujući YouTube, Google Play i AR. Štaviše, kompanija takođe očekuje da će ga podeliti sa industrijskim partnerima, kao što je počela još u martu.

Već neko vreme kruže glasine o gašenju Stadia servisa. Međutim, ranije ove godine Gugl je insistirao na tome da Stadia ostaje dugoročno. Mnogi zaposleni u Stadiji nisu bili obavešteni o odluci do juče u isto vreme kada je vest izašla u javnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Google Stadia se gasi! appeared first on PLAY!.

Original Article