Google search na mobilnim telefonima omogućava neprekidno skrolovanje rezultata

0
150

Google je počeo sa implementiranjem kontinualnog skrolovanja na mobilnim uređaja, opcijom koja će sigurno olakšati pretragu rezultata korisnicima. Kontinualno skrolovanje podrazumeva da, kada se stigne do dna stranice sa pretragom, umesto da se klikne na dugme „See More“, skrolovanje će se nastavljati sve dok postoje rezultati koji mogu da se prikažu.

skrolovanje

Prema Google-ovim podacima, najveći broj korisnika pretražuje prve četiri stranice sa rezultatima u potrazi za informacijama koje su im potrebne. Naravno, najrelevantniji rezultati su na vrhu liste, ali korisnici često žele da pogledaju još neke izvore. Ovom izmenom u rezultatima pretrage, to će im se olakšati, a procenjuje se i da će se povećati broj prosečno pregledanih stranica pretrage.

Ova opcija biće uskoro dostupna svima, a deo je Google-ovih napora da redefiniše izgled mobilnih rezultata pretrage. Redizajn će obezbediti lakšu i bržu pretragu na mobilnim uređajima, uz manju interakciju korisnika sa korisničkim interfejsom.

Izvor: ZDNet

The post Google search na mobilnim telefonima omogućava neprekidno skrolovanje rezultata first appeared on PC Press.Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)