Google se pohvalio rezultatima prodaje uređaja koji bi mogao obilježiti budućnost

Mnogi futuristički filmovi koje smo pratili prije 10 i više godina, iz dana u dan postaju stvarnost. Naime, našu svakodnevicu sve više ispunjavanju pametni uređaji, čiji broj funkcionalnosti iz dana u dan sve više raste. Korak po korak, približavamo se idejama o pametnim kućama i osobnim asistentima, koji će naš svijet učiniti boljim.

No, je li zbilja book tako? Krećemo li se u dobrom smjeru i postajemo li zapravo pametniji ekspanzijom mnogih pametnih uređaja? Za sada ne možemo tvrditi ni da jokingly tako, niti da nije. Ono što možemo zaključiti jokingly da su ljudi sve skloniji upotrebi pametnih uređaja i da sve češće posežu za kupnjom modernih IT uređaja. 

Google Home, Google Home Mini i Google MaxGoogle Home, Google Home Mini i Google Max
Google Home, Google Home Mini i Google Max

Da je book tako svjedoče i najnoviji prodajni rezultati koje je ostvario Google, a vezani su za pametni zvučnik iz serije Google Home. Serijal Google Home sadrži tri modela – Google Home, Google Home Mini i Google Max. Najmanji među njima i najjeftiniji na tržištu je od 19. listopada prošle godine. Google je objavio kako je od javne objave tog uređaja, papa do danas u seriji Google Home prodano više od 6.73 milijuna uređaja.

No, iz Googlea nisu točno definirali koji je uređaj donio najviše kupaca i najbolju zaradu. Nekako logički vrijedi zaključiti kako je upravo indication Google Home Mini donio najbolje rezultate. Uređaj se svojevrsno prodavao za samo 29 dolara, što je manje od 180 kuna. Taj je uređaj svojevrsna ulaznica u pametni dom, a po tako pristupačnoj cijeni vrlo vjerojatno je bio čest odabir kupaca.

Google je uvjeren kako su na dobrom tragu da tehnologiju još malo približe krajnje korisniku i omoguće mu bolji suživot s pametnim uređajima. Ovi poslovni rezultati pokazuju kako interes kupaca postoji i kako će budućnost bili obilježene sličnim uređajima. Po tko zna koji put Google je stvorio novo tržište, a sada se čeka reakcija konkurenata. Može li se cijela priča rasplesti u smjeru ekspanzije pametnih telefona, trebale bi pokazati godine koje su pred nama.

Piše: M.Ž.

Article source: http://pcchip.hr/hardver/periferija/google-se-pohvalio-rezultatima-prodaje-uredaja-koji-bi-mogao-obiljeziti-buducnost/