Google sada zamagljuje seksualno eksplicitne slike

0
70
google-sada-zamagljuje-seksualno-eksplicitne-slike

Telefoni 23/H1


PCPress.rs Image

Google je uveo novu funkciju Sigurne pretrage koja automatski zamagljuje eksplicitne (što znači nasilne, seksualne, itd.) slike u svojim rezultatima. Ovo će se podrazumevano desiti za sve korisnike — uključujući one koji nemaju omogućenu Sigurnu pretragu. Ovo podešavanje je prvi put najavljeno još u februaru, ali je trebalo da bude predstavljeno širom sveta ovog meseca.

PCPress.rs Image

Najava je deo veće inicijative Google pretrage koja će, kako kompanija kaže, „da vam pomogne da zadržite kontrolu nad svojim ličnim podacima, privatnošću i bezbednošću na mreži“. Kompanija je takođe nedavno najavila ažuriranja svoje kontrolne table „rezultati o vama“, koja olakšavaju zahtevanje uklanjanja vaših ličnih podataka ili eksplicitnih slika iz rezultata pretrage. Takođe olakšava porodicama pristup roditeljskom nadzoru direktno iz interfejsa za pretragu.

Ne brinite, pisci NSFW fanfikcija i kompanija: pod uslovom da ne koristite nalog pod nadzorom, ovo podešavanje možete da prilagodite u bilo kom trenutku. Vidite ono malo dugme „Sigurna pretraga“ u gornjem desnom uglu ekrana Google pretrage? Možete samo da kliknete na to i izaberete „Isključeno“. Ali to niste čuli od mene.

Izvor: TheVerge

PC Press Studio


Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.