Google ratuje protiv blokatora reklama

0
69
google-ratuje-protiv-blokatora-reklama

Ikotek

PCPress.rs Image

Korisnici ne vole reklame, kompanijama su oglasi potrebni za zaradu. Zbog toga rat traje, a Google stalno izmišlja nove strategije u borbi protiv blokatora reklama.

PCPress.rs Image

Google se već neko vreme bori protiv ad blocker-a, pa YouTube na primer već detektuje i blokira blokatore. I Chrome se uključio u igru, pa planira novu platformu koja će ograničavati moć ad blocker-a. Manifest V3 platforma za ekstenzije stiže u junu 2024. godine, a cilj je da se stekne prednost nad ekstenzijama koje kriju reklame.

Nova platforma ima važnu funkciju – da postavi prepreke koje će uticati na ažuriranje nepoželjnih ekstenzija. To znači da developeri neće moći brzo da reaguju na promene, pa blokatori neće dobijati ažuriranja čija je uloga da zaobiđu nove prepreke i nastave sa skrivanjem reklamnih sadržaja.

PCPress.rs Image

Chrome “Manifest V3” platforma znači dramatične promene kada su ekstenzije u pitanju. Cilj je da se korisnici primoraju da plate ako žele servise bez reklama, a iz kompanije Google tvrde da će Manifest V3 povećati i bezbednost, privatnost i funkcionalnost Chrome pregledača. Naravno s puno reklama.

Izvor: Ars Technica

SBB


Tagovi: , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.