Google prioritizuje podršku za veliki ekran za Android programere

0
55
google-prioritizuje-podrsku-za-veliki-ekran-za-android-programere

BIZIT 23


PCPress.rs Image

Google će početi da ističe aplikacije u Google Play koje nude dobru podršku preko celog ekrana na Android tabletima i sklopivim uređajima. Kompanija je objavila promene u postu na blogu u jasnoj želji da podstakne programere na podršku za veće ekrane za OS.

PCPress.rs Image

„Da bismo promovisali visokokvalitetne aplikacije koje blistaju na velikim ekranima, napravili smo nekoliko promena u rangiranju da bismo poboljšali kvalitet širom Play-a. Aplikacije i igre koje su u skladu sa našim smernicama za kvalitet aplikacija za velike ekrane sada će biti bolje rangirane u pretrazi na početnoj stranici za aplikacije i igre.“

Počevši od kraja avgusta, Google će povećati vidljivost aplikacija koje „dobro prilagođavaju veličinu i podržavaju i portretnu i pejzažnu orijentaciju”. Da li telefon ispunjava te kriterijume sada je deo Google Play-ovih „Aplikacija izbor urednika“ i drugih funkcija Play prodavnice koje ističu određene aplikacije.

Prodavnica će takođe početi da prikazuje upozorenja kada aplikacije ne rade ispravno na telefonima sa velikim ekranima. U početku će se ta upozorenja odnositi na „tehnički kvalitet“ – aplikacije koje se kvare ili loše rade – ali portparol Google-a Nia Carter kaže da kompanija „radi na drugim načinima da obavesti korisnike kada aplikacije nisu optimizovane za velike ekrane“. To je potencijalno odlična vest za vlasnike Pixel Fold-a!

Izvor: TheVerge

PC Press Studio


Tagovi: , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.