Google pretraga donosi neprekidno skrolovanje na desktop

0
54
google-pretraga-donosi-neprekidno-skrolovanje-na-desktop

Mikroprinc


PCPress.rs Image

Google-ovi rezultati pretrage na desktopu će se učitavati u neprekidnom skrolovanju umesto da se dele na stranice, objavila je kompanija.

PCPress.rs Image

Sada će učitati do šest stranica kontinuiranih rezultata pre nego što od vas zatraži da kliknete na “See more” dugme

Ovaj potez prati sličnu promenu napravljenu na mobilnim uređajima u oktobru prošle godine, ali nije to baš zaista „beskonačno” pomeranje. Umesto toga, Google će učitati šest stranica rezultata u jedan skrol, pre nego što korisnicima ponudi dugme “See more” da bi prikazao više rezultata. Google kaže da se promena prvo primenjuje za pretrage na engleskom, u SAD, ali sudeći po uvođenju ove funkcije na mobilne uređaje, čini se sigurnim očekivati da će se vremenom dodati dodatna tržišta i jezici.

Promena odražava dizajn većine fidova društvenih medija, gde se novi sadržaj neprekidno učitava dok skrolujete niz stranicu, umesto da tražite od korisnika da kliknu ili dodirnu za više postova. U idealnom slučaju, to će učiniti pretragu bržom i trebalo bi da učini manje važnim da se veb lokacije nalaze na prvoj stranici rezultata pretrage. Google je ranije rekao da će „većina ljudi koji žele dodatne informacije“ obično „pretraživati do četiri stranice rezultata pretrage“. Međutim, imajući u vidu ogroman pad broja klikova koji se navodno dešava između prvih nekoliko rezultata i ostatka prve stranice, borba za prvo mesto na stranici će verovatno biti jednako intenzivna kao i uvek.

Izvor: Theverge

eFakture


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.