Google predstavlja fenomenalnu novu Lumiere veštačku inteligenciju za kreiranje video sadržaja

0
80
google-predstavlja-fenomenalnu-novu-lumiere-vestacku-inteligenciju-za-kreiranje-video-sadrzaja

Veštački generisani video sadržaji napreduju neverovatnom brzinom – i Google-ov izuzetni novi model prostorno-vremenske difuzije, Lumiere, ponovo pomera granice.

PCPress.rs Image

U poslednjih 10 meseci smo prešli dug put 

Lumiere može kreirati izuzetno realistične – ili visokokvalitetne nadrealne – video klipove do pet sekundi dužine. Može animirati staticne slike, ili samo njihove delove, u odgovoru na prirodni jezik teksta o tome šta biste želeli da vidite.

Može uzeti sliku, klonirati stil te slike, a zatim koristiti taj stil kako bi kreirao niz video zapisa na drugim temama koji izgledaju i osećaju se tako slično da bi mogli da potiču iz agencije za brendiranje.

Može uzeti vaš izvorni video i pretvoriti sve u Lego, ili origami, ili cvetove – samo mu morate reći.

I ako su demo snimci bilo kakav pokazatelj, ima daleko najnaprednije sposobnosti video popunjavanja koje smo ikada videli. Jednostavno možete preći preko dela slike koje vam se ne sviđa, a Lumiere će automatski popuniti to područje tako lepo da verovatno ne biste ni primetili da niste tražili. Bivši dečko u vašem omiljenom videu? Ne zadugo.

Tim istraživača kaže da “prostorno-vremenska U-net arhitektura” Lumiere-a istovremeno gradi celu dužinu videa, u jednom prolazu – za razliku od prethodnih modela, koji bi često generisali početni i završni kadar, a zatim pokušavali da pogode šta će se dešavati između.

Međutim, rezultati govore sami za sebe – ovo je nova umetnost u generativnoj veštačkoj inteligenciji za video, zaista je zadivljujuće. Baš na vreme za sledeće predsedničke izbore u SAD..

Za sada je ovo samo istraživački projekat – što Google štiti od agresivnog smanjivanja sistema u cilju zaštite autorskih prava, dezinformacija, bezbednosti, govora mržnje, golotinje, privatnosti i svih vrsta drugih politika – proces koji obično dovodi do nižeg kvaliteta izlaznih rezultata ovih generativnih modela.

Ali i dalje je ogroman korak napred, i biće fascinantno videti koliko dobro Lumiere radi kada i ako mi, obični narod, dođemo do njega.

Izvor: Newatlas

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.