Google potvrdio da su neki fajlovi sa Drive-a nestali

0
146
google-potvrdio-da-su-neki-fajlovi-sa-drive-a-nestaliAko ste primetili da neki od vaših fajlova na Google Drive nedostaju, niste sami. Juče smo izvestili o korisnicima Google Drive koji tvrde da su im fajlovi nestali. Međutim, Google je sada identifikovao problem i nudi preporuke šta raditi dok se problem ne reši.

Nakon što je priznao problem sa nestalim fajlovima na Google Drive, kompanija je najavila da će istražiti problem. Firma iz Mountain View-a sada je potvrdila da je problem specifično povezan sa aplikacijom Google Drive za desktop.

Google tvrdi da problem utiče samo na ograničen broj korisnika i kaže da će objaviti ažuriranja čim bude dostupno više informacija. Dok tehnološki gigant nastavlja da istražuje problem, nudi nekoliko sugestija kako korisnici mogu izbeći brisanje fajlova.

Prema Google-u:

– Ne klikajte na “Isključi nalog” unutar Drive za desktop.

– Ne brišite ili pomerajte folder sa podacima aplikacije:

– Windows: %USERPROFILE%AppDataLocalGoogleDriveFS

– macOS: ~/Library/Application Support/Google/DriveFS

Opciono: Ako imate prostora na hard disku, preporučujemo pravljenje kopije foldera sa podacima aplikacije. Pre nego što je problem adresiran, nekoliko korisnika Google Drive je prijavilo problem brisanja fajlova na forumu podrške kompanije. Jedan korisnik iz Južne Koreje je naveo da se njegov nalog vratio unazad sve do maja 2023. godine, što znači da ništa što je otpremljeno ili kreirano posle tog datuma nije bilo dostupno. Takođe je naveo da nikada nije sinhronizovao ili delio svoje fajlove ili drajv sa bilo kim drugim.

Read More