Google pokreće svoj fid za pretragu Perspectives koji je dizajniran da prikazuje rezultate ljudi

0
98
google-pokrece-svoj-fid-za-pretragu-perspectives-koji-je-dizajniran-da-prikazuje-rezultate-ljudi

PC Press Studio


PCPress.rs Image

Google-ova nova funkcija pretrage koja vam pokazuje različite perspektive (idealno, ljudske) u rezultatima pretrage biće dostupna u 23. juna, saopštila je kompanija na Tviteru.

PCPress.rs Image

Sa trenutnim nemirima na Redditu, možda Google vidi priliku

Perspektive će se pojaviti na tabu, koji se zove, pa, „Perspectives“.

„Dodirnite filter i videćete isključivo video zapise dugog i kratkog formata, slike i pisane postove koje su ljudi delili na forumima za diskusiju, sajtovima za pitanja i odgovore i platformama društvenih medija“, napisao je Google u postu na blogu o ovoj funkciji maja.  Na osnovu video snimka u Google postu na blogu, to uključuje stvari kao što su TikTok video snimci, YouTube video snimci, veb stranice, tvitovi, Quora rezultati i Reddit postovi. Rezultati Perspectives je nešto što više liči na Pinterest nego na tipičan skup Google rezultata.

Sa fidom Perspectives, koji je prvo počeo kao karusel koji biste videli za određene rezultate pretrage, čini se da Google pokušava da vas spreči da samo dodate „reddit“ na kraj svake pretrage da biste pronašli informacije od stvarnih ljudi. Taj trik je bio manje koristan zbog toga što su Reddit zajednice padale u tamu u znak protesta zbog Reddit-ovih planiranih promena API-ja, a mnogi podrediti su sada ponovo otvoreni i zapravo se mogu videti kada kliknete na njih iz pretrage.

S obzirom na tekući sukob između subreddit moderatora i Reddit-a, pitamo se da li Google vidi priliku da se uključi u neke od Reddit-ovih terena sa svojim fidom Perspectives. Ali tajming može biti samo slučajnost; kada je Google najavio novi tab Perspectives tokom Google I/O u maju, rekao je da će ova funkcija biti predstavljena u „narednim nedeljama“. Evo nas, mnogo nedelja kasnije.

Izvor: Theverge

SBB


Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.