Google poboljšao pretragu slika


Google-ovi rezultati pretraživanja slika do sada nisu nudili previše podataka, jer su obično uključivali samo dimenzije fotografija u donjem levom uglu te naslov i URL izvorne stranice sa koje dolaze.
Počevši sa krajem ove nedelje, ti rezultati će postati nešto informativniji, pa ćete u donjem levom uglu svakog "thumbnaila" dobiti ikonicu koja će vam ponuditi neke dodatne detalje kada iznad nje stavite kursor miša. Na primer, kada se na slici neke namirnice pojavi ikona noža i viljuške, povlačenjem kursora na nju dobićete tekst "recept", pa ćete klikom na njega moći direktno skočiti na stranicu sa receptom za pripremu te namirnice. Slično će funkcionisati i ikonica za neki proizvod, pa ćete klikom na nju direktno doći u prodavnicu u kojoj se prodaje, što bi vam na kraju trebalo olakšati i ubrzati pretraživanja slika u potrazi za informacijom ili linkom koji vam je potreban.
Dimenzije fotografija se više neće prikazivati na mestu gde su sada ikonice, ali ćete ih moći videti kada kursor stavite iznad thumbnaila.

IT vestiOriginal Article