Google Pixel 9 serija: Nova era inovacija i dizajna

0
73
google-pixel-9-serija:-nova-era-inovacija-i-dizajna

Summary

Google je nedavno izbacio svoju najnoviju seriju Pixel telefona, a već sada procurele su slike koje otkrivaju izgled Pixel 9 i Pixel 9 Pro modela. Iako je još rano da potvrdimo njihovu vjerodostojnost, ove informacije nam pružaju uvid u moguće […]

Google Pixel 9 serija: Nova era inovacija i dizajna

Google je nedavno izbacio svoju najnoviju seriju Pixel telefona, a već sada procurele su slike koje otkrivaju izgled Pixel 9 i Pixel 9 Pro modela. Iako je još rano da potvrdimo njihovu vjerodostojnost, ove informacije nam pružaju uvid u moguće promjene i nova unapređenja koja možemo očekivati od Googleove najnovije serije telefona.

Pixel 9 telefon dolazi sa dvije značajne promjene u dizajnu. Prva promjena je u ravnom dizajnu sa ravnim ivicama rama i poleđinom, čime se pridružuje trendu „ajfonizacije“ koji smo vidjeli kod najnovijih Samsung flagship telefona. Dimenzije uređaja su navodno 152,9 x 71,9 x 8,5 mm, a prednja strana će biti rezervisana za 6,1-inčni ekran sa izrezom za selfi kameru.

Druga značajna promjena je novi sistem kamera na poleđini. Umjesto izdignute trake koja se prostire cijelom širinom telefona, Pixel 9 ima uže ostrvo koje se izdiže 3,5 mm iznad površine kućišta. Ovaj put će sistem kamera imati tri kamere, uključujući i telefoto modul, ali za sada nije poznato koji se još senzori koriste.

Pixel 9 Pro dolazi sa najboljim karakteristikama koje Google može ponuditi u ovom modelu. Slično kao i Pixel 9, ima ravne ivice i poleđinu, ali je veći u dimenzijama (162,7 x 76,6 x 8,5 mm) i ima 6,5-inčni ekran. Takođe ima isti novi sistem kamera sa tri kamere na poleđini, ali trenutno nema detalja o specifičnim karakteristikama ovog sistema.

Nova serija Google Pixel telefona obećava da će donijeti svježu, inovativnu estetiku i napredne kamere. Iako još treba pričekati nekoliko mjeseci prije nego što zvanično budu predstavljeni, ove procurele informacije nas već sada oduševljavaju i navode nas na zaključak da će Pixel 9 serija biti vrijedna pažnje.

FAQ:

1. Kako izgledaju Google Pixel 9 i Pixel 9 Pro telefoni?

Google Pixel 9 dolazi sa ravnom dizajnom sa ravnim ivicama rama i poleđinom. Ima 6,1-inčni ekran sa izrezom za selfi kameru. Pixel 9 Pro, sličan Pixelu 9, ima ravne ivice i poleđinu, ali je veći u dimenzijama sa 6,5-inčnim ekranom.

2. Koje su promjene u dizajnu Pixel 9 telefona?

Pixel 9 telefon ima ravne ivice rama i poleđinu, pridružujući se trendu „ajfonizacije“. Takođe ima novi sistem kamera na poleđini sa tri kamere, uključujući telefoto modul.

3. Koje su karakteristike Pixel 9 Pro telefona?

Pixel 9 Pro ima veće dimenzije od Pixela 9 i 6,5-inčni ekran. Takođe ima isti novi sistem kamera sa tri kamere na poleđini.

4. Kada će biti predstavljeni Pixel 9 i Pixel 9 Pro telefoni?

Trenutno nema zvaničnih informacija o datumu predstavljanja, ali se očekuje da će biti predstavljeni za nekoliko mjeseci.

5. Šta se može očekivati od Pixel 9 serije telefona?

Pixel 9 serija telefona obećava svježu, inovativnu estetiku i napredne kamere.

Definicije:

– Ajfonizacija: Trend u dizajnu telefona koji slijedi stil i dizajn iPhone uređaja.

Srodni linkovi:

Google Pixel

Google smartfoni

Read More