Google: Phishing i malver detekcija stiže na Android

0
75
google:-phishing-i-malver-detekcija-stize-na-android

Top50 2023

PCPress.rs Image

Neki Android korisnici su već primetili “Safe Browsing” funkciju, a u pitanju je novi sloj zaštite koji ih čuva od malvera i phishing napada.

PCPress.rs Image

Android Safe Browsing” stranica se prvo pojavila na nekim Google Pixel i Samsung Galaxy telefonima, a služi da korisnike upozori na opasnost. Tako može da se pojavi kada se klikne na neki link koji vodi na phishing web sajtu, a tu je i “Use live threat protection” koja kada je uključena štiti još efikasnije.

Google is rolling out a new “Android Safe Browsing” page to users that lets you see which apps support the feature as well as a toggle “live threat protection” which enables “more accurate threat detection.”

Android Safe Browsing “alerts you to security threats, like harmful… pic.twitter.com/xMIvmJh7Pl

— Mishaal Rahman (@MishaalRahman) February 13, 2024

Phishing prevare često počinju mejlovima i tekstualnim porukama koje sadrže maliciozne linkove koji liče na legitimne. Od korisnika se traži da hitno nešto urade, pa im se ne ostavlja mnogo vremena za razmišljanje. Opcija Android Safe Browsing bi tu mogla da pomogne, a pretpostavlja se da radi tako što linkove proverava uz pomoć Google Play liste poznatih malicioznih aplikacija i web sajtova.

PCPress.rs Image

Pošto opcija stiže iz kompanije Google biće automatski uključena u Android ažuriranja.

Izvor: Mashable

SBB


Tagovi: , , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.