Google-ovi ciljevi za 2024. godinu

0
66
google-ovi-ciljevi-za-2024.-godinu

PC Press Studio

PCPress.rs Image

Velike kompanije obično kriju svoje ciljeve, a to se posebno odnosi na one koje posluju u tehnološkom sektoru. Ali, dešavaju se „curenja“ informacija, pa korisnici ipak uspevaju da saznaju nešto o novim proizvodima i uslugama pre nego što oni budu zvanično predstavljeni. Čak i tada, veoma je retka situacija da u javnost dospeju interni ciljevi kompanije.

PCPress.rs Image

Upravo to se dogodilo sa Google-ovim ciljevima za 2024. godinu. U mail-u koji je poslat svim zaposlenim, Google CEO, Sundar Pichai, objavio je roadmap za tekuću godinu, koji ukazuje na šta će se kompanija fokusirati u narednim mesecima. Kompletna lista glasi ovako:

  • Predstaviti najnapredniji, najbezbedniji i odgovorni AI
  • Poboljšati znanje, učenje, kreativnost i produktivnost zaposlenih
  • Izgradnja najbolju platformu i najbolje tehnološke uređaje u domenu ličnog računarstva
  • Obezbeđivanje najkvalitetnijih proizvoda i platformi za korisnike
  • Kreiranje još boljeg Google-a za sve korisnike
  • Poboljšanje kompanijske efikasnosti i produktivnosti, uz smanjenje troškova poslovanja

Tajming izlaska ovih informacija u javnost je interesantan. Google je tokom 2023. godine otpustio 12.000 radnika, a pre samo dve nedelje otpušteno je još dosta zaposlenih. Tačne brojke novog talasa otpuštanja nisu objavljene, ali se računaju u hiljadama. Takođe, najavljeno je da će se do kraja godine desiti još nekoliko ciklusa otpuštanja, kroz različite timove – od timova koji razvijaju hardver za AI, pa sve do sektora prodaje.

Pored otkaza, glavni fokus je na veštačkoj inteligenciji, što i nije neko iznenađenje. Samsung je pre nekoliko dana predstavio Galaxy S24 seriju telefona koja poseduje veliki broj AI funkcionalnosti, a većinu njih pokreće Google. Kompanija se takođe fokusira na razvoj Gemini-ja, svog paketa AI modela, kao i Bard-a, AI zasnovanog čatbota. Prema Pichai-ju, kompanija će tokom cele godine ulagati napore da postigne zacrtane ciljeve.

Izvor: Android Central

SBB


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.