Google opet krivi developere za probleme sa Stadia servisom, ovoga puta zbog malog broja igara

0
34

Problemi koji praktično od početka muče korisnike Stadia servisa za strimovanje igara putem oblaka još uvek nisu rešeni, a neki se dodatno pogoršavaju sa vremenom, pošto Google još uvek ne preuzima konkretne mere.

Mimo problema sa funkcionisanjem servisa, korisnicima najviše smeta izuzetno mali broj dostupnih igara i najava za iste, i pored skromnog povećanja, što je manje od obećanih stotinu naslova. Već je objavljeno kako će ove godine dobiti preko 120 igara, od toga i nekoliko ekskluziva, ali korisnici već gube strpljenje i pitaju se ima li kraja čekanju.

Odeljak u kompaniji Google zadužen za Stadia je pružio odgovor na ova brojna pitanja zabrinutih korisnika u razgovoru za GI.biz, ali to nije ono što želimo da čujemo. Zapravo, krivica za ovaj problem se ponovo svaljuje na same developere, jer navodno najave igara koje će se pojaviti na servisu zavise od samih studija i izdavača, a ne od njih.

Google ovim potezom ponovo sam sebi puca u koleno, čime dodatno pravi odbojnost prema developerima, kao da nije dovoljna izjava u novembru u kojoj je krivica za katastrofalno funkcionisanje Stadia servisa svaljena na developere i njihove nedostatke.

Iako se radi o kompaniji koja iza sebe ima milijarde i milijarde profita i ogromnu reputaciju u svetu modernih tehnologija, izgleda kao da Stadia tim ima ogromnih problema u komuniciranju sa pretplatnicima, ili još uvek ne znaju šta je njihov deo posla. Naravno, ne zavisi samo od njih koje će igre biti na Stadia servisu, ali je svakako Google taj koji mora da stvori povoljnu klimu za saradnike, a to će teško učiniti ovakvom taktikom, i uz to odbija sve veći broj korisnika.

The post Google opet krivi developere za probleme sa Stadia servisom, ovoga puta zbog malog broja igara appeared first on PLAY!.

Original Article