Google omogućio prijavu na naloge bez lozinke

0
40
google-omogucio-prijavu-na-naloge-bez-lozinkePristupni ključevi mogu pružiti veću sigurnost u odnosu na tradicionalne lozinke, budući da biometrijski uređaji ili pristupni kodovi mogu biti teže falsifikovani ili ukradeni. Google sada omogućava korisnicima da pristupe svom Google nalogu putem pristupnog koda, a pristupni ključevi mogu biti korisni za druge naloge i aplikacije.

Međutim, kao i kod bilo kojeg drugog bezbednosnog sistema, postoje i nedostaci i potencijalni rizici. Na primer, ako korisnik izgubi pristupni ključ ili ga ukradu, to bi moglo dovesti do gubitka pristupa nalogu. Stoga je važno da korisnici pažljivo razmotre korišćenje pristupnih ključeva i osiguraju da su oni sigurno skladišteni.

U svakom slučaju, ovo je korak prema budućnosti u kojoj bi se možda moglo u potpunosti odustati od tradicionalnih lozinki u korist sigurnijih metoda autentifikacije. Ako već danas želite da isprobate kako funkcioniše prijava vašem Google nalogu putem pristupnog ključa, detaljna uputstva su ovde.

Read More