Google olakšava upravljanje dozvolama u Chrome-u za svaku lokaciju pojedinačno

0
285

Poboljšanja povezana sa HTTPS-om nisu jedina poboljšanja koja će uskoro doći u Chrome.

PCPress.rs Image

Funkcija je prvo dostupna za Android

20. jula je Google detaljno opisao nekoliko manjih dorada koje planira da predstavi u Chrome-u za Android, Windows, Mac, Linux i Chrome OS u narednim nedeljama. Za početak, kompanijakaže da olakšava praćenje dozvola za pojedinačne lokacije. Dodirom na ikonu katanca u adress baru, moći ćete da vidite da li ste web stranici odobrili pristup svojoj lokaciji, mikrofonu, kameri i drugim osetljivim informacijama i lako ih uključite ili isključite.

U narednim nedeljama Google takođe planira da ovde doda opciju koja će vam omogućiti da izbrišete web stranicu iz istorije pregledanja. Google kaže da će se ove ažurirane kontrole web lokacija prvo predstaviti u Chrome-u na Android telefonima i tabletima pre nego što kasnije stignu i na druge platforme.

Kompanija takođe predstavlja nove Chrome Actions. Prvi put predstavljene prošle godine, to su naredbe koje možete da unesete u adress bar da biste brzo pristupili nekoj funkciji. Na primer, možete da napišete „delete history“ da biste obrisali podatke pregledanja. Nova komanda „safety check“ reći će Chrome-u da izvrši kontrolu vaših lozinki, kao i da skenira uređaj u potrazi za zlonamernim ekstenzijama. Chrome će vam takođe uskoro omogućiti da otkucate „manage security settings“ i „manage sync“ da biste pristupili relevantnim kontrolama pomenutim u tim komandama.

Zaokružujući stvari, Google je ažurirao Chrome-ovu Site Isolation funkciju, kako bi obuhvatio širi spektar web lokacija i dodataka. Poboljšana je i zaštita od krađe identiteta, uz Google-ovu tvrdi da je 50 puta brži i da troši manje baterije. Kao što je gore pomenuto, nećete morati dugo čekati da isprobate ove najnovije funkcije, a Google je obećao da će ih predstaviti u narednim nedeljama.

Izvor: Engadget

The post Google olakšava upravljanje dozvolama u Chrome-u za svaku lokaciju pojedinačno first appeared on PC Press.Original Article