Google navodno prati korisnike preko skrivenih web stranica

Ciljane reklame koje možete videti na oglasima web stranicama dok surfate ili društvenim mrežama, nije ništa drugo nego politika kompanija poput Google-a da za njihove besplatne usluge pristanete na deljenje određenog dela svojih privatnih podataka.

Međutim, izgleda da je Google otišao i korak dalje kada je u pitanju praćenje navika korisnika i korištenja njihovih podataka, ali ovaj put u tajnovistosti i bez njihovog znanja. Naime, kako prenosi Financial Times, Brave browser je optužio Google da korisnike prati preko sakrivenih web stranica, preko kojih iskorištavaju informacije koje koriste u svrhe marketinga.

Vođa politike privatnosti u Brave-u, Johnny Ryan, koji je otkrio ove informacije nakon što je sakrivene web stranice pronašao sa svojim podacima na Authorized Buyers-u, što je Google-ova marketinška berza. Otkrivene informacije su prosleđene regulatornim telima na istraživanje, a u odgovoru na ovaj događaj iz Google-a su istakli da kompanija ne isporučuje personalizovane reklame niti vrši aukcije ovakvog sadržaja bez korisnikove saglasnosti.

Google navodno prati korisnike preko skrivenih web stranica was last modified: septembar 13th, 2019 by ITN Team

The post Google navodno prati korisnike preko skrivenih web stranica appeared first on ITNetwork.

Original Article