Google Maps uključuje lokacije na kojima može da se primi COVID vakcina

0
54

Pretpostavlja se da početak vakcinisanja znači da će veliki broj građana uskoro tragati za lokacijama na kojima može da se vakciniše, pa Google, kao i obično, želi da priskoči pomoć i zainteresovanima pomogne da brzo pronađu najbližu ustanovu. To znači da će Search i Maps biti obogaćeni dodatnim informacijama, a opcije će za početak biti dostupne u nekoliko američkih država.

Korisnici će uskoro uz termin “COVID vaccine” dobijati i informacije o najbližim lokacijama na kojima mogu da se vakcinišu. Kompanija na ovom projektu radi udruženo sa VaccineFinder.org i vladinim agencijama, a kako bi se potrebni podaci što pre sakupili. Pored ovoga kompanija planira i “Get the Facts” kampanju koja će funkcionisati u okviru svih Google servisa, a pretpostavlja se da će joj osnovni cilj biti obaranje teorija zavere, kojih ima širom interneta, posebno na YouTube platformi.

Nove funkcije će najpre stići u Luizijanu, Arizonu, Misisipi i Teksas, a očekuje se da nakon toga stigne i u druge delove sveta.

Izvor: Ars Technica

The post Google Maps uključuje lokacije na kojima može da se primi COVID vakcina first appeared on PC Press.Original Article