Google Maps preplavljen milijunima lažnih tvrtki

Koliko god se Google trudi brisati lažne podatke sa svojih Google Maps karti, konstantno se pojavljuju novi, pa WSJ u svojem izvještaju procjenjuje da je u svakom trenutku na kartama oko 11 milijuna "fejkova".

Među tim lažnjacima nalaze se lažna imena tvrtki, lažne adrese i lažni telefonski brojevi, a WSJ kaže da oni koji to postavljaju imaju različite pobude. Neke tvrtke kreiraju lažne profile svojih konkurenata u kojima postavljaju lažne kontakt podatke i adrese. Neki drugi "fejkeri" se predstavljaju kao legitimne tvrtke i varaju njihove potencijalne klijente, dok postoje čak i lažni kućanski servisi koji glume prave i popravljaju ljudima razne stvari, a kada klijenti otkriju da je napravljen teški fušeraj, tuže pravu tvrtku koja s time nije imala ništa.

Google kaže da je prošle godine izbrisao 3 milijuna raznih poslovnih profila i onemogućio 150.000 računa da kreiraju nove, a više od 250.000 profila je izbrisano temeljem prijava korisnika.

U svakom slučaju ako tražite nekog tko će vam odčepiti kanalizaciju bolje se nemojte služiti Google Mapama ako ne želite plivati u…

Original Article