Google Maps dodaje novu funkciju

0
52
google-maps-dodaje-novu-funkciju

PC Press Studio

PCPress.rs Image

Funkcija je dostupna na Android uređajima dok je korisnici iOS-a još uvek očekuju.

PCPress.rs Image

Waze je ovu funkciju prvi put lansirao 2016. godine

Google, nakon određenog vremena, implementirao funkcionalnost koju je već imala njegova druga GPS aplikacija, Waze. Konkretno, Google je dodao podršku za bluetooth odašiljače koji omogućuju navigaciju u situacijama gde nema signala sa satelita, kao što su tuneli ili druge zone gde je GPS signal slabo dostupan. Nova funkcija je sada dostupna na Google Maps aplikaciji za Android korisnike, ali još uvek nije dostupna za iOS korisnike.

Bluetooth odašiljači su dizajnirani da omoguće navigaciju i informacije o saobraćaju pod zemljom gde GPS signal ne funkcioniše. Poznati su i kao Waze odašiljači ili “baterijski, niskopotrošni mikrokontrolerski hardver koja šalje jednosmerni signal do telefona korisnika”, bez prikupljanja podataka od korisnika, prema Google-u.

Instalirani su pod zemljom u brojnim gradovima, uključujući Njujork, Pariz, Sidnej, Rio i druge. Waze je ovu funkciju prvi put lansirao 2016. godine. Ova funkcija nije automatski omogućena.

Funkcija je prvobitno bila omogućena kod nekih beta testera u oktobru 2023. godine, ali je sada javno dostupna. Nova funkcija bi trebala značajno da olakša navigaciju, posebno u tunelima. Ovo je najnovija u nizu novih funkcija koje je Google objavio. Neke od njih uključuju informacije o punjenju za električna vozila, AI mogućnosti, Imersivni prikaz i još dosta toga.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.