Google Maps dobija funkciju deljenja lokacije uživo, sličnu WhatsApp-u: Evo kako je koristiti

0
90
google-maps-dobija-funkciju-deljenja-lokacije-uzivo,-slicnu-whatsapp-u:-evo-kako-je-koristiti

PC Press Studio

PCPress.rs Image

Google Maps je osnovna aplikacija za milione ljudi širom sveta za navigaciju od jednog mesta do drugog.

PCPress.rs Image

Kako podeliti lokaciju uživo putem Google Maps-a

Tehnološki div je nedavno predstavio novu funkciju koja omogućava korisnicima da dele svoju trenutnu lokaciju sa prijateljima i porodicom.

Slično kao na platformama za slanje poruka poput WhatsApp-a i Telegram-a, funkcija deljenja lokacije uživo na Google Maps-u vam omogućava precizno podešavanje kome želite da podelite lokaciju i koliko dugo. Osim toga, takođe deli dodatne informacije poput nivoa baterije vašeg uređaja, da li se puni ili ne, i čak prikazuje procenjeno vreme dolaska ako se krećete negde.

Kako podeliti lokaciju uživo putem Google Maps-a

Da biste podelili svoju lokaciju uživo, otvorite Google Maps na svom telefonu i dodirnite ikonu profila koja se pojavljuje u gornjem desnom uglu ekrana.

Zatim dodirnite „Location Sharing“ i na ekranu koji se pojavi, pritisnite dugme „Share Location“.

To će otvoriti novi prozor gde ćete moći da izaberete da li želite da podelite lokaciju na određeno vreme ili dok je ne isključite. Takođe ćete ovde moći da podelite link sa drugima.

Ako želite da prestanete da delite svoju lokaciju uživo, otvorite Maps, dodirnite opciju „Sharing via link“ i pritisnite dugme ‘Stop’ koje se pojavi.

Za razliku od WhatsApp-a ili Telegram-a, gde korisnici mogu deliti svoju lokaciju unutar same aplikacije, Google Maps vam omogućava slanje lokacije i na druge aplikacije. Osim toga, funkcija deljenja lokacije uživo radi čak i kada je Location History isključena.

S obzirom da je Google Maps već instaliran na većini Android uređaja i preferirani izbor mnogih korisnika iOS-a, ova funkcionalnost može biti korisna za one koji ne žele da se ograniče na nekoliko aplikacija.

Izvor: Indianexpress

SBB


Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.