Google Maps će vas osloboditi kazni za prebrzu vožnju


Google je pri nešto manje od pet godina preuzeo Waze, mobilnu aplikaciju koja vozačima daje informacije o saobraćaju. Do sada je iz ovog servisa u Google Maps prešlo nekoliko opcija, poput korisnih informacija o saobraćajnim zastojima ili nezgodama na putu, a sada u Google-u postupno pokreću još neke. Korisnici u nekim zemljama već su primetili kako u aplikaciji Google Maps dobijaju informaciju o najvišoj dozvoljenoj brzini vožnje na ulici na kojoj se nalaze.

Isto tako nekima su se na mapama počele prikazivati i lokacije fiksnih kamera za nadzor brzine vozila, a aplikacija će vozača i zvučnim signalom upozoriti kada se približi područiju koje je pod ovakvim nadzorom.
Obe nove opcije aktivirane su sa serverske strane, pa aplikaciju nije potrebno ažurirati da bi se ove informacije prikazale. Ali, Google će ih očito uvoditi postupno, pa su za sada opcije prikaza brzine i kamera za kontrolu brzine dostupne tek u delovima SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva i Danske.
Lokacije policijskih kamera mogu se videti i u Australiji, Brazilu, Kanadi, Indiji, Meksiku, Rusiji i Indoneziji – ali vrlo je verovatno kako će se, kao i ostale funkcionalnosti Google Maps servisa, uskoro polako proširiti i na ostatak sveta.

IT vestiOriginal Article