Google mape vam pomažu da izbegnete prepuni javni prevoz

0
254

Google Maps dodaje predviđanja o gužvi u prevozu, koja pokrivaju 10.000 tranzitnih sistema u 100 zemalja.

PCPress.rs Image

Gužva u prevozu ili ne – Google mape vam to mogu reći pre nego što krenete

Predviđanja se zasnivaju na AI tehnologiji, povratnim informacijama korisnika i trendovima lokacije tokom vremena, rekao je gigant za pretragu. U Njujorku i Sidneju pokazatelj gužve je čak na nivou vozila/vagona – tako da ćete imati ideju koje delove voza treba izbegavati. Nije iznenađenje da je vožnja javnim prevozom drastično pala tokom prvih dana pandemije. Dok se ljudi vraćaju u javni prevoz, bezbednost ostaje najvažnija stvar, rekli su u Google-u.

Privatnost i sigurnost ostaju prioritet i da će ažuriranje Mapa koristiti tehnologiju anonimizacije i različitu privatnost kako bi vaša istorija lokacija bila privatna. Ažuriranje Mapa takođe može korisnicima Android-a dati i timeline i trendove putovanja na osnovu njihove istorije lokacija. Korisnici će moći da vide koliko vremena provode u njihovim omiljenim prodavnicama i koji se načini prevoza najviše koriste. Google mape vam takođe omogućavaju da oživite putovanja tako što ćete sačuvati mesta sa timeline-a i deliti ih sa prijateljima.

Ove funkcije su sada dostupne sa najnovijim ažuriranjem Google mapa na Androidu i iOS-u. Naravno, za početak u velikim svetskim gradovima, ali uskoro, nadamo se – i kod nas!

Izvor: Cnet

The post Google mape vam pomažu da izbegnete prepuni javni prevoz first appeared on PC Press.Original Article