Google je prepolovio naknade za Play Store

0
182

Google je snizio naknade za aplikacije koje imaju pretplate.

PCPress.rs Image

Kompanija poslušala kritičare

Nakon kritika koje je Spotify uputio na račun Google-ovih naknada, Google je snizio naknade za aplikacije sa pretplatom, sa 30 na 15%. Google se oglasio na svom blogu: „Čuli smo da postoji odliv kupaca za aplikacije koje imaju pretplate i da će od niže stope naknade imati koristi. Zato stvari pojednostavljujemo“.

Nove naknadne stope će početi da se primenjuju od januara i očekuje se da će podići broj programera koji su zainteresovani da se nađu u Play Store. Najveću koristi od niže stope naknade imaće aplikacije koje nude e-knjige i servisi za muziku. Sa druge strane, i druge usluge će na ovaj način imati koristi.

Google je ovakvu odluku doneo nakon što se našao na udaru velikih firmi kao što su Microsoft, Spotify, kao i start-up ili manjih kompanija koje su ukazale da gube potrošače zbog cena aplikacije. Google je sa idejom o smanjenju naknada izašao još u martu. Tada je Google izjavio da će smanjiti naknadu za uslugu koju naplaćuje programerima u svojoj prodavnici kada zarade prvi milion dolara u godini. Takav potez je ranije povukao Apple.

Izvor: ITNews

The post Google je prepolovio naknade za Play Store first appeared on PC Press.Original Article