Google je okupirao CES Google Assistantom

Google je na ovogodišnjem CES-u zakupio ogroman prostor na kojem je predstavio "tuđe" proizvode, kojima je zajedničko to što koriste glasovnog digitalnog pomoćnika Google Assistant, pa su se mnogi posjetitelji našalili da se na čitavom sajmu moglo čuti samo "Hey Google".

Obzirom na to da se bori protiv jednako jake konkurencije u vidu Amazona (Alexa) i Applea (Siri), pa čak djelomično i protiv Microsoftove Cortane, Google je na CES-u izložio brojne uređaje Samsunga, Lenova, Whirlpoola, Sonya, Hisensea, Philipsa, TCL-a, Skywortha, Xiaomija, Haiera, Changhonga, JVC-a i Toshibe. Google navodi da će do kraja ovog mjeseca u svijetu biti milijarda uređaja opremljenih Google Assistantom koji će uključivati telefone, pametne zvučnike i kućanske aparate.

Na CES-u je predstavljena nova značajka za Google Assistanta pod nazivom Google Assistant Interpreter, koja omogućuje glasovno prevođenje 27 jezika u realnom vremenu, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Među njima se nažalost ne nalazi Hrvatski (ako ste slučajno pomislili), no možda u budućnosti stigne kakav update kada ispucaju jezike koji imaju veliki broj govornika.

Kako bi integracija Google Assistanta u uređaje proizvođača uređaja "treće strane" bila čim jednostavnija, Google je razvio Google Assistant Connect platformu koja to uvelike olakšava.

Što se tiče najnovijih izloženih partnerskih proizvoda s Google Assitantom koje je Google predstavio u svojim prostorima tu su bili pametna sat-budilica Lenova, vodootporni KitchenAid pametni zaslon za pomoć u kuhinji koji je proizveo Whirlpool, pametni zvučnici Sonosa, Samsungovi televizori, Dish Hopperovi daljinski upravljači za video rekorderi i playere, Instant Pot pametni lonci, ruteri na McAfee Secure Home platformi i Rheemovi grijači za vodu s termostatima.

Assistant se također našao u automobilskim proizvodima i opremi, uključujući Anker Roav Bolt i JBL Link Drive, koji se spajaju na utičnicu upaljača za cigarete kako bi spojili vaš telefon s pametnim digitalnim sustavom auta.

Google je predstavio i brojne nove mobilne značajke, uključujući provjeru avionskog leta Google Assistantom i pristup asistentu direktno iz zaključanog zaslona telefona (lock screena). Pored toga Google Assistant stiže i na Google Maps aplikaciju, pa ćete glasom između ostaloga moći zatražiti dijeljenje lokacije tijekom svojeg putovanja s članovima vaše obitelji i prijateljima kako vas upravljanje tom i sličnim funkcijama korištenjem touch screena ne bi ometalo u vožnji.

Original Article