Google gasi Duplex

0
54
google-gasi-duplex

Mikroprinc


Google

Još jedna Google usluga će se uskoro biti ugašena. Gigant je ove nedelje objavio da gasi Duplex. Na stranici podrške kompanija napominje da usluga neće raditi od kraja 2022.

Google gasi Duplex

Google nije objavio razlog gašenja Duplex-a

Google je prvi put najavio Duplex na web-u 2019. godine kao proširenje svoje AI rezervacije Duplex telefona. U početku je ova funkcija bila dizajnirana da pomogne korisnicima Android-a da kupe karte za bioskop. Duplex na web-u je dao Assistant-u mogućnost da se samostalno kreće po web sajtovima. Pod uslovom da imate informacije o kreditnoj kartici uskladištene u Chrome-u, Assistant bi mogao da se pobrine za sav naporan posao kupovine karata za film umesto vas.

Što se tiče razloga zašto Google gasi Duplex na web-u, mnogi stručnjaci sugerišu da to može imati neke veze sa troškovima obuke veštačke inteligencije da analizira web stranice. Stranica za podršku ove funkcije napominje da je Google koristio poseban korisnički agent za indeksiranje web sajtova više puta dnevno. Štaviše, performanse Duplex-a na web-u bi mogle značajno da stradaju ako administratori web sajta spreče popisivača da indeksira njihov sadržaj.

Izvor: Engadget

eFakture


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.