Google Domains nakon sedam godina izlazi iz beta faze

0
134

Google Domains je sada zvanično svima dostupan servis – što je trenutak na koji se čekalo čitavih sedam godina. Neki drugi Google proizvodi su u tom vremenskom periodu odavno postali prihvaćeni, a mnogo njih je i ugašeno. Međutim, Domains servis je izgleda sledio put Gmail-a, koji takođe dug vremenski period bio držan u beta fazi.

google domains

Inače, Domains je lansiran u SAD-u, 2015. godine, a od tada se proširio na 26 država. To je servis koji omogućava kupovinu Top Level Domain-a, po ceni od 12 dolara i bez dodatnih provizija, što ga čini jednim od jeftinijih servisa tog tipa. I privatnost podataka registranata je besplatna, što se često dodatno naplaćuje. Takođe, on dozvoljava upotrebu dvofaktorske autentikacije, kao na regularnim Google nalozima.

Kreiranje web sajta u Google ekosistemu nije u fokusu ovog servisa. Naravno, Domains može lako da se poveže sa Blogger ili Google Sites servisima, ali ni jedan od njih više nije u fazi aktivnog razvoja. Pored toga, Google je obezbedio lako povezivanje domena sa „partnerima od poverenja, kako bi pomogao u razvoju kvalitetnog web sajta.

U cilju promovisanja ovog servisa, kompanija je odlučila da u narednih mesec dana (do 15 aprila) obezbedi popust od 20 procenata na sve usluge.

Izvor: ArsTechnica

The post Google Domains nakon sedam godina izlazi iz beta faze first appeared on PC Press.Original Article