Google Disk će omogućiti blokiranje korisnika

0
215


Stiže nova vest koja će se posebno svideti onima koji često koriste servis za skladištenje i deljenje datoteka u oblaku Google Disk. Naime, iz kompanije su objavili da će kroz sledeće dve nedelje stići funkcija koja će omogućiti korisnicima blokiranje drugih naloga da sa njima dele datoteke u svrhu zaustavljanja potencijalnog uznemiravanja i širenja neželjene pošte.
"Mogućnosti deljenja sadržaja na Google Disk-u podstiču produktivnost i saradnju, ali pojedinci mogu da zloupotrebe alate koji su namenjeni olakšavanju deljenja. Iz toga razloga smo stvorili način da blokiramo druge korisnike", objašnjavaju iz Google-a.
Nakon što blokirate određenog korisnika, ukloniće se sav sadržaj koji je on delio sa vama, što može biti korisno ako je reč o velikom broju neželjenih datoteka. Osim toga, međusobna komunikacija preko ostalih Google-ovih usluga poput Hangouts-a ili Chat-a, postaće onemogućena.
Opcija za blokiranje korisnika pojaviće se pritiskom desnog klika na podeljenu datoteku, a na Google-ovoj stranici za podršku navodi se i da postoji opcija za deblokiranje, ako se nakon nekog vremena ipak predomislite.
Kako prenosi The Verge, ova funkcija je najavljena još u maju nakon što je Buzzfeed News izvestio o slučaju u kojem jedna korisnica nije mogao ukloniti deljeni folder nasilnog bivšeg partnera sa svog Diska. Navodi se da se radilo o "bezazlenim" fotografijama, pa Google-ova postojeća funkcija "Prijavi kao zlostavljanje", nije mogla trajno da ukloni tu datoteku.

IT vestiOriginal Article