Google Chrome postaje brži

0
59
google-chrome-postaje-brzi

PC Press Studio


PCPress.rs Image

Google Chrome dobija stalna ažuriranja sa novim funkcijama i mogućnostima, a ranije ovog meseca, Chrome 112 je počeo da se predstavlja. 

PCPress.rs Image

Google je sada detaljno opisao neka poboljšanja performansi u izdanju 112

Chrome 112 uključuje nove optimizacije za nekoliko JavaScript funkcija, kao što su toString() i join(), koje se koriste na mnogim sajtovima i web frameworks. Tim je takođe dodao „specijalizovane brze putanje za raščlanjivanje“ za innerHTML, što je jedan od najčešćih načina na koji web stranice ažuriraju sadržaj na ekranu.

Pošto se sve te funkcije u velikoj meri koriste na mnogim sajtovima i web aplikacijama, Google-ove optimizacije doprinose primetnoj razlici u pregledanju weba. Google je u postu na blogu rekao: „Poboljšane funkcije i efikasna kompresija pointera zajedno su nam dali povećanje od 10% u Apple-ovom Speedometer 2.1 benchmark browseru tokom tri meseca”.

Chrome 112 takođe ima nekoliko optimizacija performansi napravljenih posebno za Android telefone i tablete. Browser bildovi za vrhunske Android uređaje sada koriste „zastavice kompajlera podešene za brzinu, a ne za binarnu veličinu“, što rezultira poboljšanjem od 30% u istom testu brzinomera. Google nije spomenuo koji je uređaj koristio za taj benchmark test.

Google je nedavno uveo nekoliko drugih poboljšanja performansi u Chrome-u, uključujući uštedu memorije koja zamrzava kartice u pozadini i optimizacije posebno za Mac računare.

Izvor: Howtogeek.com

SBB


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.