Google Chrome daleko ispred konkurencije u Speedometer 3 testovima

0
39
google-chrome-daleko-ispred-konkurencije-u-speedometer-3-testovima

Google je otkrio da je Chrome sada 72% brži, postigavši svoj najviši rezultat ikada u najnovijem Speedometer 3 testu browsera.

PCPress.rs Image

Google tvrdi da je njihov web browser sada 72% brži od kada je Speedometer 3 benchmark uveden

Da bi izmerio brzinu Google Chrome-a, Google koristi kombinaciju sopstvenih testova i industrijskih standardnih merenja. Speedometer 3 je popularan alat za poređenje brzine browsera, jer verno oponaša stvarnu upotrebu. Google-ov blog post objašnjava nedavna poboljšanja koja su učinila Chrome bržim nego ikada od kada je Speedometer 3 debitovao.

Google je ispitao koje funkcije u Speedometer-u najviše usporavaju web browser i napravio specifična podešavanja da ih ubrza. Na primer, unapredili su funkciju koja obrađuje nizove razdvojene razmakom, ubrzavši je uklanjanjem nepotrebnih provera. Google je takođe osigurao da se duplikati stilskih listova obrađuju samo jednom, čime su uštedeli vreme i resurse.

Druge promene uključuju optimizaciju upotrebe memorije pri crtanju oblika i smanjenje nepotrebne obrade pri kreiranju formi. Tim je takođe identifikovao često korišćene selektore u “querySelector” i pojednostavio ih za bolje performanse.

Prošle godine, Google je napravio nekoliko promena kako bi postigao Speedometer rezultat od 390 u Chrome verziji 113. Ovo je uključivalo brže parsiranje HTML-a i ažuriranja DOM-a, što je koristilo ne samo Chrome-u već i Apple-ovim WebKit browserima. Google je proširio neke od ovih optimizacija da poboljša druge funkcije koje koristi Speedometer 3.

Dodatno, Google je radio sa održavaocem Harfbuzz-a kako bi unapredio način na koji Chrome prikazuje fontove koje koristi Apple macOS. Ova promena ubrzava obradu teksta bržim određivanjem koje glifove treba obraditi.

Jedna ključna strategija za Google-ova poboljšanja performansi je “code tiering”, što podrazumeva odabir pravog koda za dalju optimizaciju. Intel je pomogao doprinoseći metodom koja pamti prošle odluke o optimizaciji kako bi Chrome mogao brže da ih primeni u budućnosti.

Dok su performanse važne za glatko iskustvo pregleda weba, mnogi korisnici često se žale na veliku potrošnju memorije Chrome-a, a ne na njegovu brzinu. Brzo izvođenje skripti u Chrome-u može zauzeti mnogo memorije, ali to nije u potpunosti greška Chrome-a, jer ove skripte zahtevaju značajne resurse za efikasno funkcionisanje.

U svakom slučaju, očekuje se da će se ovi rezultati nastaviti poboljšavati kako Google nastavlja da unapređuje svoj browser.

Izvor: Androidcentral

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.