Google će vam omogućiti da kontrolišete kursor miša svojom glavom na Androidu

0
34
google-ce-vam-omoguciti-da-kontrolisete-kursor-misa-svojom-glavom-na-androidu

PCPress.rs Image

Android već nudi podršku za kompjuterske miševe, što može biti korisno za izlazak na eksterni ekran ili u svrhu pristupačnosti.

PCPress.rs Image

Programeri će morati specifično da ugrade podršku u svoje aplikacije

Šta ako nemate miša ili ne možete da ga koristite, međutim? Ispostavlja se da Google donosi još jedno rešenje za Android.

Google je objavio na svom blogu za programere da se njegova takozvana funkcija Project Gameface dolazi na Android. Projekat, koji je prošle godine najavljen za Windows, je “bezručni gejmerski miš” koji koristi pokrete vaše glave i gestove lica za kontrolu računarskog kursora.

Ova funkcija radi putem kombinacije Android-ove usluge za pristupačnost, Google-ovog MediaPipe okvira i selfi kamere uređaja. To omogućava korisnicima da podignu obrve da kliknu i prevuku, otvore usta da pomeraju kursor, i još mnogo toga. Kompanija takođe nudi prilagođavanje gestova (sa podržanim do 52 gesta) i mogućnost podešavanja veličine gesta za pokretanje akcija.

Međutim, programeri će morati da ugrade podršku za Projekat Gameface u svoje aplikacije. Nadamo se širokom prihvatanju jer ovo izgleda kao pametan način poboljšanja pristupačnosti na Androidu.

Izvor: Androidauthority

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.